0
Košarka

FOTO:STARSPORT

MARINA I DEVOJKE PORUČUJU: ‘Ludačkom’ energijom na Francuskinje, sada nema stajanja!

Objavljeno: 27.06.15 u 17:26

Selektor Marina Maljković ni posle (ne)prospavane noći posle pobede Srbije nad Belorusijom (74:72) u polufinalu EP nije svesna koliki je uspeh ostvaren. a i kako bi, kada se na medalju čeka 23 godine, još od  šampionata Evrope u Izraelu.

– Još smo u stanju ošamućenosti i šoka, ali smo isto tako i jače i srećnije zbog rezultata koji smo postigle. Priprema finala je već počela, čeka nas izuzetan tim sa kvalitetnim pojedincima – rekla je Maljkovićeva za sajt KSS.

Veoma dobro poznaje Francuskinje.

– Znam ih u dušu, ali i oni mene dosta dobro poznaju. Veliki favoriti jesu, s obzirom na kvalitet i snagu, ali ako se mi ujedinimo i odigramo kao protiv Turske, onda možemo svakog da pobedimo, pa i strašne velesile u ženskoj košarci. Bićemo fokusirane i pametne. Želim da odigramo u našem stilu, sa našom „ludačkom” energijom”.

Košarkašica Sonja Petrović rekla je da tim još uvek nije svestan uspeha.

– Možda je tako i bolje jer ćemo biti naoštrenije za finale. Za protivnika imamo jak tim koji je uvek u vrhu, znamo njihov stil. Uspele su da Špankinje uvedu u svoj ritam i to je nešto što ne smemo da dozvolimo. Cilj nam je da idemo do kraja, da damo sve od sebe, pa da vidimo za koliko će to biti dovoljno – rekla je Petrović.

Jelena Milovanović ističe da je samopouzdanje kod igračica na visokom nivou.

– U finale ulazimo totalno rasterećeno. Ispunile smo očekivanja, osvojile smo medalju za našu Srbiju, ali zašto bi stale sad. Videle smo da ako odigramo maksimalno angažovano u prepoznatljivom stilu da onda niko ne može da nam se suprotstavi – zaključila je Milovanović.

Finale Evropskog prvenstva između Srbije i Francuske igra se sutra u Budimpešti od 19 sati. Naše devojku su već dobile pesmu, a evo na koji način su pevale himnu proslavljajući u busu prolaz u finale.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter