3
Košarka

EUROBASKET, ŽENE: Vraćeno Turskoj ‘milo za drago’, Srbija je u polufinalu!

Objavljeno: 24.06.15 u 19:42

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u borbu za medalju pobedom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva za žene nad Turskom rezultatom 75:63 (18:18, 10:9, 26:11, 21:25)

Naše košarkašice pokazale su veliku požrtvovanost na ovom meču i na fenomenalan način se suprotstavila reprezentaciji koja u dosadašnjem toku šampionata nije imala nijedan poraz. U prvom poluvremenu Srbija je bila bolja, ali je na odmor otišla samo sa ‘plus jedan’.

Međutim, već na početku treće deonice naše devojke su zaigrale maestralnu odbranu i rezultatom 26:11 u tom periodu došle do velike prednosti pred poslednjih 10 minuta. Tada su se probudila sećanja sa Svetskog prvenstva kada je Turska stigla i prestigla veliku prednost Srbije, ali Marina Maljković zajedno sa svojim devojkama do nije dozvolila.

Fenomenalna Ana Dabović dominirala je na parketu, u napadu je bila nezaustavljiva i meč je na kraju završila sa čak 31 poenom, od čega je nekoliko trojki bilo sa preko devet metara. Jelena Milovanović je imala 15 poena i pet skokova, dok je Milica Dabović postigla 10 poena. Na drugoj strani, tamnoputa Sanders je ubacila 25 poena i uhvatila 10 skokova, ali nije imala adekvatnu podršku saigračica.

Ovom pobedom Srbija ne samo da je obezbedila plasman u polufinale Evrobasketa, već i na završni turnir kvalifikacija za Olimpijske igre, što je ocenjeno kao cilj i veliki uspeh pre početka ovog prvenstva. U borbi za medalju Srpkinje će igrati protiv pobednika večerašnjeg četvrtfinala Belorusija – Litvanija.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter