0
Košarka

NBA: Dvejn Vejd želi u Lejkerse

Objavljeno: 22.06.15 u 11:45

Kako stoje stvari, legendarni bek Majami Hita i trostruki šampion sa ekipom sa Saut Biča, Dvejn Vejd (32) mogao bi ovog leta na napusti Amerikan Erlajns Arenu.

 Kada je Majami ove sezone ostao bez Krisa Boša kome su doktori kontatovali krvne ugruške na plućima, četa Erika Spolstre počela je da posrće u prvenstvu.

Kao posledica svega toga trostruki NBA šampion ove sezone nije izborio plasman u plej-of.

Odmah po okončanju regularnog dela lige, po NBA krugovima počele su da se množe glasine da će Di Vejd, uprkos činjenici da i za narednu sezonu imati zagarantovan ugovor, iskoristiti pravo iz sporazuma sa Hitom i ranije prekinuti saradnju kako bi se oprobao na tržištu slobodnih igrača.

 Sve to bila je incijalna kapisla da se krenu priče o tome kako će nekadašnji 4. pik s legendarnog drafta 2003. godine karijeru po prvi put nastaviti u nekom drugom dresu.

Kako sada stvari stoje, odnosno kako pričaju NBA insajderi, Dvejn Vejd je u ovom trenutku najbliži odlasku kod Kobija Brajanta, tačnije u LA Lejkerse.

Navodno, dve strane su pronašle obostrani interes, a Vejd, koji je još uvek u zenitu karijere, ali koji neće još gudo moći da bude dominatan na isti način, želi da sa „Crnom Mambom“ pokuša da krene u još jedan šampionski trok.

Jedanestostruki Ol-star Majamija je tokom prošle sezone beležio po 21,5 poena uz 4,8 asistencija i 3,5 skokova i nema sumnje da bi predstavljao ogromno pojačanje Lejkersima koji su tokom prošle sezone bili apsolutno nemoćni u jakoj konkurenciji Zapada.

 

 

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter