0
Košarka

TURSKA, FINALE: Karšijaka je pretplaćena na produžetke, ali ovog puta protivnici su Krle i Duda…

Objavljeno: 09.06.15 u 22:54

Košarkaši Anadolu Efesa pobedili su posle produžetka Pinar Karšijaku sa 95:92, u prvom meču finalne serije turskog plej-ofa.

Još jedan sjajan meč turskog plej-ofa viđen je i u prvoj utakmici finalne serije između Anadolu Efesa i Pinar Karšijake. Gosti su, podsećamo, u polufinalu izbacili srpsku koloniju iz Fenerbahčea i sa velikim oprezom je domaći tim pristupio meču.

To je rezultovalo lošim početkom Ivkovićevog tima, pa je Karšijaka u prvom poluvremenu vodila i dvocifrenom prednošću, a u nastavku je prednost imala sve do kraja treće deonice, pre svega predvođena fenomenalnim Diksonom.

Međutim, Efes se u poslednjoj deonici vratio, preuzeo vođstvo, a onda ga i sam ispustio u poslednjem minutu, pa se ušlo u produžetke.

Efes je produžetak otvorio serijom 6:0, odgovorili su gosti serijom od sedam vezanih poena, ali je trojkom Tomasa Ertela i slobodnim bacanjima Nenada Krstića Efes stekao krucijalnu prednosti i pobedu.

Blistao je Tomas Ertel je imao 25 poena i 2 asistencije, Dario Šarić je imao 15 poena i čak 14 skokova i 2 asistencije, a odličan je bio i Krstić sa 17 poena i 7 skokova. U poraženom timu Li Dikson imao je 26 poena, 7 skokova i 5 asistencija, Dibler je dodao 19, a Stroberi 16 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter