0
AdmiralBet ABA Liga

ZVANIČAN POZIV: KSS zove rukovodstvo ABA Lige i Evrolige na sastanak

Objavljeno: 22.05.15 u 18:56

Košarkaški savez Srbije uputiće zvaničan poziv rukovodstvima ABA lige i Evrolige na sastanak, koji bi se održao u Beogradu.

Takva odluka doneta je na sastanku predstavnika Saveza, Košarkaške lige Srbije i klubova učesnika ABA lige.

Taj sastanak bi bio održan po ugledu na istovetan od 9.juna 2009.godine, čiji zaključci potpisani od strane KSS, Evrolige, ABA lige i klubova do sada nisu sprovedeni u praksi.

Verujemo da bi na sastanku održanom u takvom sastavu bile rešene sve nedoumice koje su se pojavile na osnovu predloga organizacije Regionalne lige koji su dali kako FIBA, tako i ABA liga – kaže se u saopštenju KSS.

Kako se navodi, regionalna liga bi trebalo da bude u vlasništvu klubova koja bi omogućila prohodnost u evropska takmičenja.

Istovremeno, ona bi trebalo da bude garant kvaliteta klubova sa ovih prostora, te da, osim pokrića troškova klubova, obezbedjuje sredstva i za razvoj košarke u ekonomski otežanim uslovima u kojima klubovi danas egzistiraju – piše u saopštenju.

Kada smo već spominajli Evroligu, predstavnik Srbije, Crvena zvezda, igraće u sezoni 2015/16. u Pioniru, a ne u Areni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter