0
AdmiralBet ABA Liga

ĐILAS: Želim regionalnu ligu koja poštuje srpsku košarku

Objavljeno: 21.05.15 u 15:43

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas najavio je za petak sastanak sa predstavnicima Saveza, KLS i klubova na kojem će se razmatrati predlozi za organizaciju regionalne lige, kako od strane FIBA, tako i od ABA lige. 

 

– Poznat je moj stav da je regionalna liga u kojoj će se poštovati snaga srpske košarke i srpskih klubova dobra za našu košarku. Liga sa 12 klubova sa prostora bivše Jugoslavije koji je vode uz podršku Saveza i iz koje klubovi imaju prolaz u Evroligu je nešto što podržavam – izjavio je Đilas za zvanični sajt KSS.

Prema njegovim rečima takva liga ne može da bude vlasništvo privatnih lica, jer je to nešto što FIBA ne prihvata.

– Sporazum potpisan još 2009. godine između KSS i ABA lige, a koji je parafiran i od prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua, jasno pokazuje da to ne prihvata ni Evroliga. Sutrašnji sastanak je nastavak dobre prakse i pravila da o svim važnim temama otvoreno razgovaramo i definišemo zajednički stav koji ćemo zastupati u javnosti i pred košarkaškim strukturama – poručio je Đilas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter