1
Košarka

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Crvena zvezda ponovo prejaka za Partizan (VIDEO)

Objavljeno: 17.05.15 u 23:01

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalni učinak u sedam kola Superlige Srbije pošto su u gradskom derbiju protiv Partizana ubedljivo slavili sa 92:76 (26:16, 21:23, 20:17, 25:20).

Partizan je u ovaj meč ušao oslabljen, bez jednog od najboljih igrača Aleksandra Pavlovića, koji se još uvek oporavlja od povrede. Crvena zvezda je dosta bolje ušla u meč, sa više raspoloženih igrača u petorci, pa je posle 10 minuta igre već stigla do dvocifrene prednosti – 26:16.

(youtube / RTS Sajt – Zvanični kanal)

Trener crno-belih Duško Vujošević već tada je bio ljut na svoje igrače, pre svega zbog brze dve lične greške prvog centra ekipe Nikole Milutinova. Ipak, uspeli su crno-beli da zaustave nalet protivnika, uglavnom šutem sa distance, a u tri vezana napada postigli su isto toliko trojki, dve Mihajlo Andrić i jednu Milan Mačvan, pa je na poluvremenu rezultat bio 47:39 u korist večerašnjeg domaćina derbija.

Partizan je nastavio u dobrom šuterskom ritmu i posle velikog odmora, pa je sredinom treće deonice došao do ‘minus tri’. Imao je čak i šut za izjednačenje, ali je Milan Mačvan bio neprecizan. I kada nisu iskoristili priliku da se potpuno rezultatski priključe i izjednače, crveno-beli su dodali gas i do kraja treće deonice došli ponovo do dvocifrene prednosti, i to impresivnom trojkom Luke Mitrovića sa pola terena.

https://www.youtube.com/watch?v=dcsUhcw9XGw

Imao je Partizan još jedan ‘trzaj’ kada je sa ponovo došao do ‘minus pet’, ali je Zvezda ušla u novu, još veću i završnu seriju kojom je otišla na čak 19 poena razlike i tu je bio kraj. Bez Pavlovića u rotaciji Partizan nije izdržao jak ritam Crvene zvezde i na kraju pretrpeo najubedljiviji poraz od najvećeg rivala ove sezone.

Ponovo najraspoloženiji protiv Partizana bio je Nikola Kalinić koji je večeras ubacio 22 poena i uhvatio pet lopti, dok je ponovo najefikasniji na meču bio krilni centar Partizana Milan Mačvan sa 25 postignutih poena i šest skokova.

Crvena zvezda se sada osamila na čelu tabele Superlige Srbije sa skorom 7-0, dok je Partizan drugi sa šest pobeda i jednim porazom.

0
0

1 Komentara

  1. Kako odvaljivanje, odučavanje od košarke! ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PPRVE LIGE ! ! ! !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter