0
Evroliga

EVROLIGA, F4: Žoc, Bogdan i Beli nemoćni protiv rafala Madriđana, Real ubedljivom pobedom u finalu!

Objavljeno: 15.05.15 u 23:00

Real Madrid drugi je finalista Evrolige, pošto je u polufinalu savladao Fenerbahče rezultatom 96:87 (20:21, 35:14, 21:24, 20:28), pa ćemo u nedelju od 20 časova gledati reprizu finala iz 2013. godine.

Real Madrid je kao domaćin ovogodišnjeg fajnal-fora, razumljivo, u blagoj prednosti za osvajanje evropske titule posle 20 godina, ali svoj kvalitet potvrdio je i u polufinalu protiv Fenerbahčea. Posle prve četvrtine koja je možda mogla da nagovesti da bi tim Željka Obradovića mogao da ugrozi Real, Madriđani su u drugoj deonici potpuno zatrpali koš turske ekipe i već tada prelomili meč.

Neverovatno su u tim momentima šutirali Španci, gotovo svi iz bekovske linije su pogađali izvan linije 6,75, a najviše Kejsi Rivers, koji je u drugoj deonici šutirao 4/4 za tri poena, a do kraja meča ostao je na 100% sa šutem 5/5. U tih drugih 10 minuta meča Real je ubacio čak 35 poena i na poluvreme otišao sa 20 poena razlike.

Drugo poluvreme počelo je identično, a Real je u jednom napadu uspeo da ubaci dve trojke, jer je prilikom prve Ljulja, Rejes bio fauliran, pa su Madriđani pogodili još jednu preko Rudija Fernandeza. Ipak, tada je tim iz Istanbula predvođen Nemanjom Bjelicom i Janom Veselim uspeo da uhvati ritam i da dođe do 12 poena zaostatka, ali šut Reala nije prestajao da funkcioniše.

Počeo je da pogađa i Serhio Rodrigez i njegov imenjak Ljulj, Bjelica je zaradio petu ličnu grešku i izrazi na licima žuto-plavih počela su da se menjaju. Nada je postajala sve manja, jer kad god bi prišli na nešto manji zaostatak, na drugoj strani usledila bi neka neverovatna trojka ili šut van balansa koje su igrači Reala masovno pogađali.

Tačno dva minuta pre kraja, Fener je trojkom Meliha Mahmutoglua prišao na minus od 10 poena, ali se ispostavilo da više nije bilo vremena za preokret, pa će Real u reprizi finala iz 2013. godine igrati, ovog puta pred svojim navijačima, protiv Olimpijakosa, prvaka Evrope iz 2012. i 2013. godine.

Najefikasniji na ovom meču bio je Endru Gaudlok sa 24 poena, Jan Veseli je dodao 20, Bogdan Bogdanović 12, a Bjelica je imao 11. U pobedničkom taboru poeni su bili ravnomerno raspoređeni, Gustavo Ajon je imao 18, Kejsi Rivers 17, Serhio Rodrigez 12, a Rudi Fernandez, Serhio Ljulj i Andres Noćioni po 12 postignutih poena.

Finale između Reala i Olimpijakosa igra se u nedelju od 20 sati.

hotsport.rs  

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter