0
Košarka

NBA: Neuništivi ‘kralj’ Džejms neverovatnim pogotkom uz zvuk sirene vratio brejk Klivlendu (VIDEO)

Objavljeno: 11.05.15 u 00:22

Četvrti meč polufinala istočne konferencije između Čikaga i Klivlenda doneo nam je još jednu neizvesnu završnicu i još jednu pobedu sa zvukom sirene, a ovog puta sreća je bila na strani Kavalirsa koji su slavili sa 86:84.

Još jedan epski meč, ali meč na kakav smo itekako navikli da gledamo u plej-ofu NBA lige, priredili su nam košarkaši Čikago Bulsa i Klivlend Kavalirsa. Nijedan tim tokom meča nije imao izraženiju prednost, pa ćemo se samo fokusirati na finiš duela i poslednji minut.

U taj period igre Klivlend je ušao sa velikih poena prednosti, zatim je Džimi Batler trojkom smanjio zaostatak, a onda je Lebron Džejms mogao da upropasti sve dobro što je uradio do tada, pošto je napravio faul u napadu nad Majkom Danlivijem posle udvajanja najboljeg košarkaša sveta.

To je iskoristio Derik Rouz i posle prodora izjednačio rezultat na osam sekundi do kraja. Nijedan tim nije imao prava na tajm-aut, pa je Džejms uzeo loptu i krenuo ka košu Čikaga. Stigao je do samog koša, ali je tu naišao na veliki broj protivničkih košarkaša i od svega je dobio samo loptu sa strane na 0,8 do poslednjeg zvuka sirene.

Igraču kakav je Lebron Džejms to ne predstavlja nikakav problem da uputi pravi šut ka košu, znao je to i njegov čuvar Džimi Batler koji se izvio koliko je mogao, ali nije uspeo da omete ‘Kralja’ koji je neverovatnim pogotkom vratio ‘brejk’ Klivlendu i potpunu neizvesnost u ovu polufinalnu seriju.

https://www.youtube.com/watch?v=cT92l9KhELA

Najbolji večeras bio je Derik Rouz koji je izrešetao koš Kavsa sa 31 poenom, a pratio ga je Džimi Batler koji je dodao 19. Međutim, na drugoj strani su bili meč-viner Lebron Džejms koji je 25 poena, 14 skokova i osam asistencija, Timofej Mozgov sa 15 poena i devet skokova, Džej-Ar Smit koji je postigao 13 poena, ali Tristan Tompson i Kajri Irving koji su dodali po 12 poena.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter