0
Košarka

FOTO: STARSPORT

VUJOŠEVIĆ: Učinićemo sve da nastavimo pobedonosni niz u Superligi!

Objavljeno: 10.05.15 u 16:49

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da Vojvodina ima veoma dobar tim i da se nada pobedi, kako bi ’crno-beli’ zadržali maksimalan učinak i posle 5. kola Superlige.

Posle četiri odigrana kola, izdefinisalo se da će ekipe koje su bile učesnici KLS biti konkurentne do kraja samog takmičenja za pozicije koje vode u plej-of. To pokazuju poslednji rezultati, a tu pre svega mislim na Vojvodinu koja je pobedom u Železniku potvrdila da ima ozbiljne aspiracije da se bori za pozicije tri i četiri. Igra se u jednom veoma žestokom ritmu, praktično na svaka tri dana i vrlo je bitno da ekipa bude fizički na kvalitetnom nivou, a pažnju i punu koncentraciju usmeri na svakog narednog protivnika – rekao je Vujošević, a prenosi Tanjug.

’Crno-beli’ su nedavno u pauzi između završetka polufinalne serije ABA lige i nastavka Superlige odigrali prijateljsku utakmicu u Novom Sadu protiv Vojvodine i rešili u svoju korist – 91:78.

Spremićemo se dobro za utakmicu, s obzirom da smo ove godine već imali prilike da igramo sa njima i upoznati smo sa karakteristikama njihove igre i individualnim kvalitetima igrača. Reč je o ekipi koja nastoji da igra vrlo tvrdu košarku i iz takvog načina igre, agresivnosti u odbrani, pokušavaju da to prenesu na drugi deo terena. Žele da u ranoj fazi napada dođu u poziciju da kazne protivnika i daju lake poene.

Vujošević je dodao da košarkaši Vojvodine igraju veoma borbeno i moitvisano, što će sigurno biti slučaj i u sutrašnjem duelu.

Koliko god imali problema, barem po onome što sam ja upoznat, igrači Vojvodine ne pokazuju neku demotivisanost, igraju vrlo borbeno i hrabro, nastojeći da na što časniji način završe sezonu. Znamo šta nam je činiti po pitanju naših aspiracija i ambicija, učinićemo apsolutno sve da nastavimo niz pobeda koji smo započeli u Superligi – zaključio je Vujošević.

Utakmica 5. kola Superlige Srbije između Vojvodine i Partizana biće odigrana u ponedeljak 18 sati u novosadskoj hali Spens.

Crno-beli su sinoć savladali Metalac. Vojvodina je pobedila FMP, u meču koji je propratila žestoka tuča.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter