0
Košarka

ZA ŠPANCE LOŠE, ZA SRBIJU DOBRE VESTI: Posle Rubija, otkazao i još jedan igrač sa NBA iskustvom

Objavljeno: 09.05.15 u 16:24

Loše vesti za ancionalnu košarkašku reprezentaciju Španije, ali dobre za Srbiju, pošto će naši momci sa furijom biti u grupi B na evropskom prvenstvu. Posle Rikija Rubija nastup za nacionalni tim otkazao je i Hose Kalderon Navaro.

Plejmejker Njujork Niksa je drugi igrač iz NBA koji će propustiti Evrobasket, jer je pre njega to obwlodanio  Riki Rubio iz Minesota Timbervulvsa.

– Povreda mi pravi probleme, trpim bolove i moram da kažem ne reprezentaciji. Takvu odluku sam doneo posle dužeg razmišljanja, a jedino tako ću omogućiti sebi da igram u budućnosti – rekao je Kalderonza Marku i objasnio:

Ovo nije klasična povreda, kada nešto polomite, kada nešto pukne… Tada odradite operaciju i vremenom sve bude kako treba. Ja čak i ne osećam bol u Ahilovoj tetivi, ali i pored toga ne mogu da trčim – dodao je i rekao da ne želi da nekom drugom igraču zauzima mesto u timu, a nije sto odsto spreman.

U grupi B osim Srbije i Španije su još i Nemačka, Turska, Italija i Island. EP je na programu od 5. do 20. septembra, grupna faza igra se u Zagrebu, Monpeljeu, Berlinu i Rigi, a grupa u kojoj je naša selekcija igra u Nemačkoj.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter