1
Evroliga

DRUGI PUT UZASTOPNO: Još jedno veliko priznanje za Bogdana Bogdanovića! (VIDEO)

Objavljeno: 07.05.15 u 14:50

Nekadašnji košarkaš Partizana, a sada uzdanica turskog Fenerbahčea, Bogdan Bogdanović dobio je još jednu nagradu u svojoj karijeri, po drugi put za redom proglašen je od strane Evrolige za ‘Zvezdu u usponu’.

Ovo laskavo priznanje Bogdan Bogdanović osvojio je posle glasanja trenera svih evroligaških ekipa, što ovoj nagradi još više daje na težini. Konkurenciju je imao u Dariju Šariću i Čediju Osmanu iz Anadolu Efesa, Mariju Hezonji iz Barselone i Alesandru Đentileu iz Emporio Armanija.

Trener Fenerbahčea Željko Obradović nije se libio da pruža šansu mladom Srbinu, pa je Bogdanović ove sezone odigrao najviše utakmica u turskoj ekipi. Prosečno je beležio 10,7 poena, 2,9 skokova i 2,7 asistencija.

Nagrada ‘Rising star’ ili ‘Zvezda u usponu’ dodeljuje se od 2003 godine, a Bogdan se novim osvajanjem ove laskave titule izjednačio sa dosadašnjim rekorderom Nikolom Mirotićem, koji je u dresu Reala takođe dva puta za redom osvajao ovo priznanje.

Pored njih, dominaciju igrača sa Balkana u ovoj kategoriji potvrđivali su Erazem Lorbek i Novica Veličković, koji su bili najbolji mladi igrači 2005. odnosno, 2009. godine.

hotsport.rs 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter