3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter/screenshot

NIKOLA KALINIĆ: Radonjić je zaslužan za moje dobre igre, držao me na terenu i kad mi nije išlo

Objavljeno: 01.05.15 u 10:51

Vicešampion sveta i od sinoć osvajač ABA lige, Nikola Kalinić, pohvalio je ulogu trenera Dejana Radonjića u njegovom ličnom razvoju u igrača vanserijskog kalibra, kakav je postao bez dileme.

On se, u razgovoru za Sportski žurnal, najpre prisetio perioda kada je šira javnost za njega čuka, po pozivu tadašnjeg selektora Dušana Ivkovića u nacionalni dres Srbije koji je stigao iznenada kao grom iz vedra neba, a sve zbog brojnih problema „Orlova“ sa povredama i neplaniranim otkazivanjima.

– Osim mene bili su priključeni i Gagić i Nemanja Krstić, bila je to nagrada, kako je Duda rekao, za dobru sezonu. Izborio sam mesto među najboljima, u Jesenicama i LJubljani kažu igrao iznad očekivanja. Međutim, iskreno nisam bio iznenađen jer sam znao šta mogu i kako se takmičenje razvijalo moje samopouzdanje je raslo -kazao je Kalinić.

Put Kalinića iz Vojvodine, potom, odveo ga je u Radnički iz Kragujevca koji je tada zaigra u ABA ligi.

– Imao sam i drugih ponuda ali obećao sam Muti Nikoliću da ću doći u Radnički, a reč je za mene svetinja. Međutim, u početku nije išlo prema mojim očekivanjima. Imao sam problem sa prilagođavanjem i na igru i na novu sredinu i na novo društvo. Odavao sam utisak arogantne osobe, uobražene, pune sebe jer sam reprezentativac. A nije tako, po prirodi sam zatvoren, ali jesam kuvao u sebi jer sam malo igrao – rekao je Kalinić.

Usledio je poziv crveno-belih.

– Došao sam zbog želje da dokažem da mogu da igram među crveno-belima i uspešno iznesem taj teret. U sebe nikada nisam sumnjao, čak i kad drugi jesu – prisetio se reprezentativac Srbije.

On je potom pohvalio i stratega Crvene zvezde, Dejana Radonjića.

– Velike zasluge za moje dobre partije idu na adresu Dejana Radonjića. Držao me u igri i kad mi nije išlo, bilo je utakmica i sa dva poena do poslednjeg perioda kada bih eksplodirao. Odbranom sam sticao samopouzdanje i vraćao se na pravi put. I kako se sezona bliži kraju igram sve bolje, ali i čitav tim izgleda bolje – podvukao je popularni „Kalina„.

hotsport.rs

0
0

3 Komentara

  1. Tako je kalina.A sto se Radonjica tice od samog pocetka sam to govorio a i Zoc je rekao bice to veliki trener,a oni sto su ga pljuvali sada cute,tako i treba.Malenog Dulu i Repesu je stavio u dzep,i to sa manjim budzetom i decom na terenu.Bravo Zvezdo ocisti kukolj do kraja.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter