2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Zvezda trojkama do prve titule na Jadranu, Marjanović MVP

Objavljeno: 30.04.15 u 22:16

Košarkaši Crvene zvezde novi su prvaci ABA lige pošto su u četvrtom meču finala plej-ofa u Zagrebu savladali Cedevitu sa 89:79 (30:25, 22:10, 17:23, 20:21) i tako došli do ukupno treće pobede (3:1 u seriji) koja im je donela trofej regionalnog prvaka pvi put u istoriji kluba i to iz 13. pokušaja.

Odlično je Zvezda napadački otvorila četvrti meč, postigla je čak 30 poena u prvih 10 minuta iako je Boban Marjanović brzo morao na klupu zbog dve lične grešeke zarađene u prvih pet minuta. Ipak četiri pogođene trojke u prvom periodu (ukupno 11/26) dionele su crveno-belima prednost od pet poena (30:25).

U napadu je Zvezda bila prilično raznovrsna, a kada je u drugoj deonici proradila i odbrana Beograđani su polako dizali prednost do maksimalnih +19, a na veliki odmor su otišli sa velikih 17 poena viška (52:35). Lagano je tim Dejana Radonjića održavao prednost sve do same završnice trećeg perioda kada je Cedevita smanjila na -11, da bi serijom 10:0 na dva i po minuta pre kraja Zagrepčani prišli na samo pet poena manjka (81:66).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Seriju je svojom trećom trojkom prekinuo Dženkins, na njegove poene su se nadovezali zakucavanjima Cirbes i Kalinić i tu je bio kraj svih nadanja fdomaćih pošto je Zvezda ponovo došla do +12 (88:76) na nešto više od minuta do kraja.

Malom dvoranom Doma sportova u kojoj je večeras bilo nešto više od tri hiljade ljudi orila se pesma malobrojnih Delija koji su konačno otpevali slavljeničku pesmu „Titula, titul, slaviće se titula“.

Zagreb, 30.04.2015 - Kosarka: Cedevita - Crvena zvezda, cetvrta utakmica doigravanja ABA lige

Dženkins je sa 17 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, Mitrović je dodao 14, a Kalinić i Marjanović (igrao samo osam minuta) po 12 poena. U domaćem timu bolji od ostalih bio je Zubčić sa 15 poena, a pored njega dvocifren je bio samo Bilan sa 12. Zanimljivo je da su Ukić i Tomas igrali samo u prvoj četvrtini.

Za najboljeg igrača finalne serije proglašen je Boban Marjanović, a podsećamo da je Crvena zvezda bila ubedljivo najbolja i u ligaškom delu takmičenja u kojem je zabeležila samo dva poraza od Krke i Partizana.

hotsport.rs

1
0

2 Komentara

  1. Dok cigani tebi pevaju, drugi samo sever gledaju i ne mogu da razumeju kako stvari ovde nastaju na na na nana na na !,,

    0
    0
    Odgovori
  2. Svaka čast Zvezdi,realno gledano su imali najjaču ekipu u ligi i zaslužno su osvojili trofej.
    Inače,nije 13. pokušaj.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter