3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA, FINALE: Crvena zvezda imala +18, na kraju slavila ‘na mišiće’!

Objavljeno: 26.04.15 u 22:17

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 2:0 u finalnoj seriji ABA lige protiv Cedevite pošto su večeras u “Pioniru“ slavili rezultatom 69:65 (22:8, 18:24, 18:16, 11:17).

Crveno-beli su odlično otvorili meč, u prvom poluvremenu su u potpuno nadigrali protivnika, ali je u poslednjoj deonici došlo do pada i rezultatske neizvesnosti.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Boban Marjanović sa 20, kapiten Mitrović je ubacio 19, Kalinić 8, a Dženkins 7 poena. 

Kod gostiju, Babić je ubacio 14, a Ukić 10 poena.

Crveno-beli su na samom startu napravili seriju od 7-0 koju je prekinuo Luka Babić za 9:6. Kapiten Mitrović i nerešiva enigma za goste – Boban Marjanović predvodili su Zvezdu, Dangubić je zabeležio sjajnu blokadu, pa je Zvezda na prvu pauzu otišla sa +14 – 22:8. 

Domaći su najbolju igru prikazali u prvoj četvrtini kada je jednu prelepu akciju krnuisao kapiten Mitrović.

Zagrepčanima nije išao šut za tri poena, pošto je prvu trojku ubacio Zubčić u 11. minutu, ali je ubrzo uzvratio Dženkins koji je održavao prednost domaćih – 27:11. 

U finišu poluvremena, crveno-beli su počeli da greše, s druge strane su se razigrali Ukić i Žganec koji vraćaju goste u život i samo osam poena zaostatka pred drugih 20 minuta (40:32).  

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nakon nekoliko promašaja oba tima na otvaranju drugog poluvremena, Zvezde trojkom Kalinića i polaganjem Mitrovića vraća dvocifrenu prednost (46:34). 

Najveća razlika za Zvezdu bila je 16 razlike, a to se ponovilo u 25. minutu kada je Marjanović vezao četiri poena za 52:36

Ipak, krajem treće i početkom četvrte četvrtine dolazi do blagog pada u igri Zvezde. Stanko Barać je vezao dve trojke, a kcijom Ukića i Ramljaka završena je četvrtina (58:48)

Ukić je doneo svojoj ekipi nadu sa trojkom, a onda i sa floterom spustio razliku na samo pet razlike (58:53). Zvezda je prvi koš u četvrtini postigla tek nakon tri i po minuta igre pošto je Blažič položio za 60:53. 

Mitrović na 20 sekundi pre kraja odvodi Zvezdu na +5 – 67:62, ali je na drugoj strani dve sekunde pre kraja Babić pogodio trojku za 67:65.

Gosti su pravili brz faul, a Dženkins je oba puta bio siguran za pobedu Zvezde – 69:65.

hotsport.rs 

0
0

3 Komentara

  1. Bitno je da je dobila utakmicu,dobila je i partizan tri utakmice na misice,a partizan jednu ali na srecu ne na misice, Zvezda ima misice, a druge ekipe nemaju to je glavna prednost ove ekipe!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter