2
AdmiralBet ABA Liga

ABA: Cedevita u Evroligi i u subotu u Pioniru

Objavljeno: 22.04.15 u 20:42

Košarkaši Cedevite napravili su neverovatan preokret u polufinalu ABA lige i od 0:2 u seriji stigli do 3:2 i velikog finala sa Crvenom zvezdom, kao i učešća u Evroligi.

Šok u Podgorici. U majstorici odigranoj u hali Morača, Cedevita je savladala Budućnost 70:66 (14:15,19:24, 17:14, 16:17) i igraće sledeće sezone zajedno sa Crvenom zvezdom u Evroligi.

Meč u Morači bio je neizvestan od početka do kraja. Ipak, presudno je bilo poslednjih pet minuta igre. Cedevita je vodila 60:59, a onda se serijom 7:0 gost odlepio i ispostaviće se pobedio Budućnost i raspršio joj san o igranju u Evroligi. U odlučujućim momentima igre briljirao je Babić koji je vezao šest poena, tri za tri poena i tri sa linije za slobodna bacanja. Ipak, Podgoričani su ponovo uspeli da se vrate u igru i minut pre kraja dođu do koša minusa 66:68, ali je tačku na „j“ stavio Pilepić sedam sekundi pre kraja sa dva pogotka sa „penala“ – 70:66.

Cedevitu je do finala sa Zvezdom i Evrolige vodio Bilan sa 16 poena, Babić je „upisao“ 12, a Tomas 11. Sa druge strane Rejnolds i Planinić su ubacili po 13 koševa, dok se Savović zaustavio na 12 poena.

Finalna serija ABA lige startuje u subotu kada Crvena zvezda dočekuje Cedevitu. Drugi meč igra se u nedelju, takođe u Beogradu.

hotsport.rs

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter