0
Evroliga

FOTO:STARSPORT

EVROLIGA: Više nego srećni Real ukrao ‘brejk’ Dudi i Krletu!

Objavljeno: 17.04.15 u 21:12

Košarkaši Reala iz Madrida ostvarili su i drugu pobedu na svom parketu protiv Anadolu Efesa, ovog puta posle velikog preokreta rezultatom 90:85 (22:18, 15:29, 26:21, 27:19).

Trener Efesa Dušan Ivković gotovo perfektno je pripremio meč protiv Reala, posle dosta nervoze u prvoj utakmici, pa je u drugoj četvrtini došao prvi do dvocifrene prednosti. Na poluvremenu je bilo plus 10 za Efes, a u trećoj četvrtini u jednom momentu i 17 poena prednosti, ali je onda Real krenuo u veliki nalet.

Započeo ga je Serhio Ljulj sa dve trojke, od kojih je jedna bila sa gotovo pola terena na isteku treće deonice. Na početku poslednjih 10 minuta Real je stigao do prednosti, ali je tim Dušana Ivkovića na čelu sa Nenadom Krstićem ponovo vratio prednost od sedam poena. Međutim, ponovo su se ‘upalili’ Španci i ušlo se u neizvesnu završnicu.

Trojkom Felipe Rejesa Real je došao do nove prednosti, a zatim je u penal završnici domaći tim obezbedio novu pobedu i vođstvo od 2:0 u četvrtfinalnij seriji. Najefikasniji na ovom meču je bio naš Nenad Krstić sa 23 postignuta poena i šest skokova, a pratio ga je Tomas Ertel sa 16 poena i neverovatnih 15 asistencija.

Ipak, to nije bilo dovoljno, pošto je na drugoj strani Serhio Ljulj imao 18 poena i 12 asistencija, a Rudi Fernandez 15 poena i sedam uspešnih dodavanja. Serija se sada seli u Istanbul, a ponovo će se ovi timovi sastati u utorak.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter