4
AdmiralBet ABA Liga

PLEJ OF, PRVI MEČ: Zvezda na početku povela i do kraja blokadama branila prednost za vođstvo u seriji!

Objavljeno: 14.04.15 u 22:44

 U prvoj utakmici plej ofa ABA lige Crvena zvezda je u Pioniru savladala Partizan sa 73:64 (24:13, 14:18, 17:21, 18:12). Iako Partizan nijednom nije poveo na ovom meču, imao je u nekoliko navrata prilike da potpuno preokrene rezultat i da ishod bude potpuno drugačiji, ali je Zvezda uz pomoć navijača odbranila domaći teren i povela sa 1:0 u seriji.

Crvena zvezda je odlično počela serijom 8:0 i ispostavilo se na kraju da je baš ta prednost bila ključna za krajnji ishod. Ne u smislu odluke, već je od tog momenda Crvena zvezda konstantno imala prednost i nije Partizanu dozvolila ni u jednom trenutku da dođe do prednosti. Prvu četvrtinu završila je sa 11 poena viška.

U drugoj je bilo dosta nervoze na parketu, o čemu smo vam već pisali, ali je Partizan i pored izostanka prvog centra Nikole Milutinova uspeo da smanji razliku na ‘minus sedam’ do poluvremena.

U sličnom ritmu nastavilo se i u trećoj deonici, Partizan je i pored veoma lošeg šuta za tri i gotovo bez unutrašnje igre uspeo da se potpuno približi i dođe do zaostatka od tri poena pred početak poslednjeg kvartala.

I u prvih nekoliko minuta tog dela igre, je reklo bi se, prelomljen meč. Partizan je imao nekoliko šuteva za vođstvo i izjednačenje, ali nisu uspevali da ubace gotovo ništa, pa je Zvezda taj prazan hod iskoristila i došla do ključne prednosti najviše poenima Čarlsa Dženkinsa i Nikole Kalinića, koji je bio ključna figura na ovom meču.

Na kraju pobeda Crvene zvezde rezultatom 73:64, što je treća pobeda crveno-belih nad večitim rivalom ove sezone i treća identičnom razlikom. Čarls Dženkins je sa 19 i Nikola Kalinić sa 13 poena, ali i četiri asistencije i čak četiri rampe poena predvodio pobednički tim. Na drugoj strani Milan Mačvan je imao 12 poena i sedam skokova, a kapiten Milosavljević i Saša Pavlović su ubacili po 11 koševa.

Crvena zvezda je tako povela sa 1:0 u ovoj polufinalnoj seriji, a drugi meč igra se već sutra u istom terminu od 21 sat, takođe pred pristalicama Crvene zvezde.

hotsport.rs

0
0

4 Komentara

  1. Sa pola snage, lupali im banane kao nekim devojčicama. ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Na kolena bre pi.kice !! ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter