0
Evroliga

EVROLIGA: Veseli doneo Feneru preokret i vođstvo u seriji!

Objavljeno: 14.04.15 u 22:00

U prvom meču četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige Fenerbahče je u Istanbulu savladao Makabi iz Tel Aviva sa 80:72 (16:22, 22:20, 21:16, 21:14).

Gosti iz Izraela su mnogo bolje otvorili utakmicu i preko Džeremija Parga i Devina Smita održavali prednost od šest do osam poena prednosti. ‘Ponos Izraela’ je prikazao veoma brzu igru sa puno prodora i protokom lopte, što ih je i održavalo u vođstvu protiv šuterski neraspoloženog domaćina.

Međutim, kada ne ide spolja, mora iznutra, pogotovo kada u reketu imate pokretnog centra kao što je nakadašnji košarkaš Partizana i Vašingtona, Jan Veseli. On se bukvalno razigrao i sa lakoćom je probijao centre tima iz Tel Aviva, pa je pokrenuo preokret Fenerbahčea. Drugo poluvreme u potpunosti je pripalo ekipi Željka Obradovića, pa je turski tim poveo sa 1:0 u ovoj četvrtfinalnoj seriji.

Najefikasniji na meču bio je Džeremi Pargo sa 25 postignutih poena i osam asistencija, ali su na drugoj strani Jan Veseli sa 23 poena i Nemanja Bjelica sa 13 poena i 12 skokova bili ključni igrači za pobedu domaćeg tima. Bogdan Bogdanović je meč završio sa pet postignutih poena.

CSKA Moskva – Panatinaikos  93:66
Fenerbahče – Makabi Tel Aviv  80:72

Sreda:
Barselona – Olimpijakos  19:00h
Real Madrid – Anadolu Efes  21:00h

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter