1
Evroliga

EVROLIGA: Teo i drugari demolirali PAO!

Objavljeno: 14.04.15 u 21:08

U prvom meču četvrtfinala Evrolige, CSKA iz Moskve je demolirao Panatinaikos 93:66 uz sjajnu partiju srpskog asa Miloša Teodosića.

Grci su u prestonicu Rusije došli posle poraza od Crvene zvezde i prolaska dalje „korz iglene uši“. Ipak, bilo je jasno da u Moskvi nemaju šta da traže. „Armejci“, glavni kandidat za evropsku krunu, odigrao je onako kako se to od njega i očekivalo, sigurno, dominantno, bez šanse da rival napravi iznenađenje.

Panatinaikos se u prvoj četvrtini dobro držao, taj period je izgubio sa pristojnih 29:21. Posle druge deonice sve je bilo jasno. CSKA je rivalu dopustio da postigne svega šest poena, a raspoloženi Teodosić, Markošvili i Nikols doveli su odbranu PAO-a do ludila, ubacili su 27 poena. Sa dobrom igrom Rusi su nastavili i u drugom poluvremenu, te su u poslednjih deset minuta meča ušli sa „plus 35“ – 77:42. Do kraja CSKA je spustio tempo, a Panatinaikos je uspeo samo da koliko-toliko ublaži poraz 93:66.

MVP utakmice je bio ko drugi no maestralni Miloš Teodosić koji je ubacio 18 poena uz neverovatan šut 3-3 za dva i 4-5 za tri poena. Pored toga, Srbin je imao i osam asistencija i dva skoka. Pratili su ga Nikols i Markošvili sa po 13 poena, dok se NBA zvezda Kirilenko zaustavio na 12 koševa. Sa druge strane najraspoloženiji za igru bio je Papas sa 16 poena, Gist je ubacio 14, ali je to bilo malo za neizvestan meč sa moćnim CSKA iz Moskve.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter