1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Počinje ludilo – Crvena zvezda – Partizan

Objavljeno: 14.04.15 u 08:47

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras od 21 sat startuju polufinalnu seriju ABA lige.  

Kao što je slučaj prethodnih godina, i pred ove duele vlada velika tenzija, a dodatno ulje na vatru donela je priča o kartama za gostujuće navijače. Dok iz Crvene zvezde na sve načine pokušavaju da spreče dolazak Grobara, iz Partizana smatraju da je to nekorektan gest koji sigurno neće poboljšati odnose između klubova. 

Trener pobednika regularnog dela sezone Dejan Radonjić govorio je isključivo o samim utakmicama i kao i obično, nije izlazio iz okvira svog trenerskog posla.

– Prvi put se polufinale igra na tri dobijena meča, borimo se za finale i ujedno Evroligu. Partizan je krenuo u takmičenje sa jedne osnove, ali je povratkom Pavlovića, oporavkom Milosavljevića i dovođenjemMačvana, igrama koje su bile sve bolje, serijom pobeda uspeo da se plasira u završnicu. Imaju jako iskusan i kvalitetan tim rekao je Radonjić.

U dosadašnjem toku sezone odigrana su tri večita derbija, oba tima su dobila utakmice pred svojim navijačima, dok je na neutralnom terenu u polufinalu Kupa Radivoja Koraća slavila Zvezda sa 76:67.

– Svesni smo činjenice da nas očekuje velika borba. U drugačijem smo ritmu od njih, ali spremni dočekujemo seriju, u ambijentu koji je jako pozitivan zbog svega što smo ove sezone uradili i igara koje smo pružali. Sigurno je da nastup pred domaćim navijačima predstavlja podsticaj i nadam se da ćemo pobedom krenuti u polufinalnu seriju. Fokusirani smo pre svega na prvi meč – rekao je Radonjić.  

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener crno-belih Duško Vujošević poručio je da je svima poznato koliko je Partizan veliki klub i da se neće uplašiti ničega, šta god se desilo na predstojećim utakmicama.

– Partizan je svoju istoriju već napisao, svi znaju koliko je klub proizveo igrača, trenera… Pobeđivao je i veće klubove od Crvene zvezde, pa se nećemo uplašiti i ako hala bude ispunjena svim navijačima Crvene zvezde. Ako posotji tendencija da se odnosi normalizuju, onda karte ne smeju biti povučene karte. Ako ipak budu, sigurno je da to neće biti korektan gest – istakao je Vujošević. 

Prva utakmica između Crvene zvezde i Partizana na programu je večeras od 21 sat,  u Hali Pionir, a drugi meč na programu je dan kasnije u istom terminu. Oba puta Crvena zvezda će biti domaćin.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. Ludilo počinje ali,D.Vujoševića.Jeste videli kako manipuliše i priča o pretnjama kao Radonjić priča o pretnjama,Čovek je lepo rekao da se nada da će sledeće godine u E .l imati više pobeda ,naravno ako bude igrao E,l.
    Ako neko hoće ludilo i haos to je Dule ,jer u blatu on najbolje pliva,i spinuje priču kako mu štima.
    Njega uhapsiti i bice miran derbi,Videćete sta ce biti ako izgubi,bice kmeee…..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter