0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

BIVŠI KAPITEN PARTIZANA: Zvezda je izvanredna, ali Dule i Partizan znaju da igraju ovakve utakmice!

Objavljeno: 12.04.15 u 12:30

Groznica derbija raste velikim intenzitetom, još samo dva dana ostala su do početka ‘serije decenije’, kako su je mnogi nazvali, između Crvene zvezde i Partizana. Utisak je da će u njoj učestvovati ne samo aktuelni igrači najbolja dva srpska kluba, već i svi nekadašnji asovi beogradskih rivala.

Jedan od onih koji su pružili podršku svojim bivšim saigračima je bivši kapiten Partizana Vladimir Lučić, sada košarkaš španske Valensije. Krilni igrač je poslednji koji je u crno-belom dresu podigao pehar regionalnog takmićenja.

– Stvarno se dosta osetilo to što ekipa nije igrala Evroligu posle tako mnogo vremena. Odrazilo se sa finansijske strane, dugo je Partizan igrao bez drugog plejmejkera. Naravno, ne smemo da zaboravimo ni da su se neki igrači vraćali iz povreda. Jednostavno, trebalo je vremena da se to sve složi i da stvari dođu na svoje – rekao je Lučić, a prenosi ‘Mozartsport’.

Međutim, kako sam kaže, sada je situacija znatno drugačija, Partizan je sada daleko ozbiljnija ekipa, nego na početku sezone.

– Crno-beli su sada ozbiljna ekipa, vezali su 12 pobeda do meča u Podgorici, a i tamo su imali praktično dobijenu utakmicu ali su ispustili značajnu razliku. Naravno, polufinale Jadranske lige je ključ sezone i za Partizan i za Zvezdu, ne samo zbog plasmana u Evroligu već i zbog važnog trofeja. Šteta što Srbija sledeće sezone neće imati dva predstavnika u Evroligi – istakao je Lučić.

Dao je i svoju prognozu ovog epskog polufinala.

– Činjenica je da Zvezda ima izvanrednu sezonu, bile je prva u Jadranskoj ligi i igrala u Top 16 gde, doduše, nije beležila velike rezultate, ali i sam plasman u tu fazu je veliki uspeh. Ipak, jasno je da Partizan ekipa koja zna da igra ovakve utakmice. Dule Vujošević je trener koji zna da na najbolji način pripremi i motiviše ekipu za mečeve koji dolaze objasnio je srpski reprezentativac.

Mnogo puta bio je akter gradskog ili večitor derbija, gubio je i pobeđivao, ali je osećaj na parketu uvek bio isti, kakav god da je bio ulog.

– Igrao sam mnogo derbija i stvarno je tačno ono što pričaju da je svaka ta utakmica priča za sebe. Ona uvek nosi nešto novo. Velika tenzija je uvek prisutna, a sada će biti još veća, jer je ulog zaista ogroman – zaključio je Vladimir Lučić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter