0
AdmiralBet ABA Liga

‘VEČITI’ NA SKENERU: Partizan je najjači, Zvezda je favorit!

Objavljeno: 02.04.15 u 16:36

Trener Cedevite Jasmin Repeša očekuje neizvesnu polufinalnu seriju između Crvene zvezde i Partizana u ABA ligi, a ovi dueli su zanimljivi na čitavom Blkanu, ne samo u Srbiji. I niko ne može sa sigurnošću da kaže ko će u finale i samim tim u Evroligu.

– Zvezda je favorit od prvog dana, ako gledamo i budžet i partije koje su pružali, ali bili su i prošle godine glavni kandidati za titulu. Mislim da je mala nezgoda Zvezda igranje Evrolige – bez obzira što su izgubili šanse za plasman ipak ona mnogo troši igrače, ne samo fizički, nego i emotivno – rekao je Repeša i nastavio:

Normalno je da igrači daju sve od sebe kada igraju protiv Barselone, Reala, Albe i tu se mnoho troše, što će se sigurno osetiti. Partizan ima samo jednu utakmicu sedmično i mogu više da rade. Crno-beli su se pojačali i na papiru su napravili najjaču ekipu – Akojon, Tepić, Milosavljević, Pavlović, Mačvan, to je sjajan tim, ništa slabiji od prošlogodišnjeg. Partizan još ne igra kako može, ali polufinalni duel je večiti derbi koji uvek ima specifičnosti, teško je davati bilo kakve prognoze. Zvezda je favorit, ali to ne mora ništa da znači – dodao je trener Cedevite u  intervjuu za RTCG.

Cedevita je prošle godine izborila plasman u Evroligu, a da bi to ponovila, moraće da eliminiše Budućnost.

– Šanse su otprilike 50-50, a možda je čak i mala prevaga na strani Budućnosti, pre svega jer ima pomoć domaće publike. Ali mi smo ekipa koja ništa slabije ne igra na gostovanjima nego kući. Odigrali smo mnogo utakmica ove godine dobro u gostima – pobede u Tel Avivu, Berlinu i na kraju krajeva i u Podgorici – kaže Repeša i dodaje da je Budućnost sjajan tim.

– To su nove utakmice, a Budućnost se u odnosu na prvi deo sezone pojačala sa dva sjajna igrača – Paunićem i Savovićem, i kvalitetniji su nego što su bili. Mislim i da su Podgoričani iskusniji tim od nas jer, izuzev Ukića i Tomasa, imamo pretežno mlade igrače.. Voleo bih, pre svega, da oba polufinala budu superkorektna jer mislim da je to interes lige. Neka pobedi bolji, neka bude prava košarka i neka publika uživa u tome, to je najbitnije – zaključio je Repeša za RTCG.

Plej-ofa ABA lige počinje 14. aprila, a igra se a tri dobijene utakmice. Podsetite se koliko igrača iz tabora večitih rivala ima  u idealnoj petorki ABA lige.

hotsport.rs       

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter