0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

POTPUNO OČEKIVANO: Jokić MVP prvog dela sezone u ABA ligi, ali i prvi skakač

Objavljeno: 26.03.15 u 16:59

Najkorisniji igrač prvog dela sezone ABA lige potpuno očekivano je košarkaš Mega Leksa Nikola Jokić. Centar Mege je na 24 utakmice zabeležio ukupni indeks 527, odnosno 22 po utakmici, a odmah iza njega se našao njegov saigrač Nenad Miljenović.

Miljenović je imao ukupan indeks 521, odnosno 21,71 po utakmici, a njih dvojicu pratio je Josip Sobin iz Zadra sa 467 indeksna poena, odnosno 19,46 po meču.

Jokić je još na početku sezone pokazao da će ovo biti njegova sezona, kada je u trijumfu Mega Leksa i MZT Skoplja u prvom kolu ostvario indeks 44.

Zanimljivo, još samo dvojici igrača pošlo je za rukom da ostvare indeks od barem 40, a to su učinili centar Mege Dejan Musli i Alen Omić iz Olimpije. Jokić je to uspeo još jednom tokom sezone, u duelu Mega Leksa i Zadra, u šestom kolu.

Ni to što je MVP nije sve. Jokić je bio i najbolji skakač regularnog dela sezone sa 222 skoka, odnosno 9,25 po utakmici.

Kakvog igrača(e) ima Dejan Milojević…

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter