0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Zvezda demolirala MZT za kraj, festival prelepih poteza! (VIDEO)

Objavljeno: 22.03.15 u 13:40

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su okončali grupnu fazu takmičenje u ABA ligi, pošto su u poslednjem kolu na svom parketu deklasirali MZT Skoplje rezultatom 89:56 (20:8, 25:11, 26:17, 18:20).

Ekipa Dejana Radonjića odavno je obezbedila prvo mesto na tabeli, ali su crveno-beli i pored toga želeli da pobedom završe sjajnu sezonu u grupnoj fazi.  

Radonjić je odmorio Markusa Vilijamsa, ponovo nije igrao Branko Lazić, ali crveno-beli su i pored toga pregazili goste iz Skoplja.

Majk Cirbes bio je najbolji sa 19 poena i 9 skokova, po 13 su ubacili Dangubić i Mitrović, a Dženkins je dodao 11. U strelce su se upisali svi igrači koji su ulazili na parket, a prve poene u seniorskom timu crveno-belih postigao je i mladi Đorđe Kaplanović. Na drugoj strani, Sinovec je ubacio 17, a Ćapin 10 poena.

Meč je obeležilo mnoštvo sjajnih poteza, a već na samom startu, Boban Marjanović je bez skoka blokirao Samardžinskog pri rezultatu 8:6.   

Kako na samom početku nije bilo Markusa Vilijamsa, ulogu organizatora preuzeo je Dženkins koji je sjajnim potezima vodio crveno-bele najpre neverovatnim driblingom, a potom i asistencijom za Dangubića.   

Zvezda je u visom stilu završila grupni deo sezone, crveno-beli su od samog starta igrali maksimalno ozbiljno, a najveću prednost na meču imali su u finišu kada je bilo +40 – 79:39. 

Podsetimo, polufinalna serija na programu je od 14. aprila.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter