0
Košarka

HUMANOST NA DELU: Srpski trio šampionskog srca

Objavljeno: 08.03.15 u 09:05

Drugi tradicionalni humanitarni meč „Šampionke srca“ protekao je u znaku dobre zabave, sjajne košarke, a na njemu je odato i veliko priznanje srpskoj ženskoj košarci. Marini Maljković, Milici Dabović i Nataši Kovačević pripala je ta čast da se nađu u Anžeu, gde je odigrana spektakularna utakmica.

’Plavi’ tim, koji je bio sastavljen od igračica francuskog šampionata i legendi, a sa klupe vodila Maljkovićeva, slavio je sa 123:103 protiv ekipe koju je sa klupe predvodio David Girandijer. Rezultat je bio u drugom planu, ali su učesnici pokazali sve lepote košarke pred 1.600 gledalaca.

-Bilo je to veče puno emocija. Dobro smo se zabavljale i publika je definitivno uživala. Pored velikog humanitarnog karaktera koji krasi ovu manifestaciju, za mene lično ovo je bila sjajna promocija srpske košarke. Veliki Natašin povratak na parket i Milica koja se za ovih godinu dana pokazala kao jedna od najboljih igračica u ligi. Najveće zvezde u istoriji francuske košarke Santanielo, Fiđalkovski i Endong su koristile svaku priliku da istaknu svoje divljenje prema našoj reprezentaciji – kaže srpska selektorka Marina Maljković.

Humanitarna utakmica „Šampionke srca“ ustanovljena je prošle godine i igra se u čast 8. marta, međunarodnog dana žena. Ove godine, celokupan prihod od ulaznica – 16.000 evra pripada neprofitnoj organizaciji „Snovi“, koja ispunjava snove dece i adolescenata sa teškim oboljenjima. Toj sumi dodat je i prihod sa gala večere koja je upriličena posle duela, a na kojoj su prisustvovale brojne velike zvezde iz francuskog šou biznisa.

-Bilo je to jedno od najlepših iskustava u mom životu. Presrećna sam što sam bila deo ove manifestacije, među legendama i najboljim igračicama francuske lige. Nastup je bio poseban doživljaj – rekla je Milica Dabović.

O tome koliko se pratio nastup srpskog trija u Anžiju govori i činjenica da je snimljena i jedna epizoda veoma popularne košarkaške emisije samo o Marini Maljković, Milici Dabović i Nataši Kovačević. Treba naglasiti i izvanredne odnose francuskog i srpskog košarkaškog saveza, pošto će jedini izlazak francuske muške reprezentacije ovog leta biti u Beogradu, dok će naše košarkašice učestvovati na veoma jakom turniru u Lionu, gde će specijalna gošća biti upravo Nataša Kovačević.

-Sve je prošlo fenomenalno. Utisci su neverovatni. Bila sam počastvovana što sam se našla na terenu. Drago mi je da sam odigrala svoju prvu utakmicu i što je naša ekipa pobedila – istakla je Nataša Kovačević.

Tim koji je vodila selektorka reprezentacije Srbije i trener Liona ostvario je ubedljiv trijumf i to posle preokreta. ’Plavi’ tim je posle prve četvrtine gubio 28:20, ali se potom praktično probudio i došao do zasluženog trijumfa. Pravo računanje poena je bilo u drugom planu, pa se desilo da su ekipe na kraju igrale košarku 10 na 10 uz podršku najmlađih sa tribina.

Najbolja u pobedničkom timu bila je Sandra Dižon sa 22 poena i šest skokova, dok je Marion Labord dodala 20 poena. Dabovićeva je dodala deset poena, tri ukradene lopte i dva skoka, dok je Kovačevićeva za 11 minuta na terenu upisala dva poena i jedan skok. Kod poraženog tima, istakla se Ana Marija Kata-Čitiga sa 25 poena i šest skokova.

hotsport.rs 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter