Utakmica između nikšićke Sutjeske i prištinskog Sigala, u 2 kolu druge faze Balkanske lige, prekinuta je u petom minutu nakon što je sa tribina dvorane u gradu pod Trebjesom petardom pogođen jedan od košarkaša gostujućeg tima, javlja agencija Mina.

Tokom tajm auta navijači Sutjeske gađali su petardom “magnum” klupu gostiju, koja je pogodila nekog od igrača gostujućeg sastava. Igrači Prištine su, nakon što je petarda eksplodirala, sa rukama na ušima zbog bučne eksplozije, napustili teren. Povrede su navodno zaradila dva igrača iz Prištine, trener, tim menadžer i još jedan član stručnog štaba.


Policija je intervenisala nakon incidenta i ispraznila i deo tribina sa kojih je ubačena eksplozivna naprava. Gosti se, ni nakon desetominutne pauze, nisu vratili na teren, pa je delegat utakmice Kamen Tošev, poslije konsultacija sa sportskim direktorom lige Šejom Striksom, odlučio da se meč ne nastavi.

Saopšteno je da će konačan epilog večerašnjeg duela, kao i visina kazne, biti poznat u petak.

Podsećamo da su Nikšićani u prvom delu sezone u južnoj srpskoj pokrajini, na utakmici protiv Peći, dočekani povicima “Ubij Srbina” i da su šikanirani tokom celog meča.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.