0
Košarka

TURNIR U KONJI: Pobeda kadeta nad Crnom Gorom za kraj

Objavljeno: 07.02.15 u 21:18

Sa skorom od tri pobede i četiri poraza reprezentacija Srbije završila je učešće na prestižnom kadetskom turniru u Konji (Turska). To je na žalost bilo dovoljno samo za deveto mesto, jer su izabranici selektora Dejana Mijatovića platili ceh neiskustvu i neuigranosti.

Naš mladi tim je u grupnoj fazi turnira pretrpeo četiri gotovo identična poraza u neizvesnim završnicama iako je bio ravnopravan, ako ne i bolji rival. Međutim, kako je turnir odmicao srpski kadeti su igrali sve bolje i sigurnije o čemu svedoči uverljiv trijumf u borbi za deveto mesto protiv vršnjaka iz Crne Gore: Srbija U16 – Crna Gora U16 66:56 (20: 9, 14:21, 19:13, 13:13).

Srpski kadeti su od samog starta nametnuli željeni ritam, uspostavili dominaciju u skoku i preciznim šutevima Nikole Miškovića, Andrije Marjanovića i Borisa Latinovića poveli brzo sa 10:2, a 15. minutu i sa rekordnih 31:17. Finiš prvog poluvremena pripao je ipak selekciji Crne Gore koja je nešto bržom igrom uspela da gotovo anulira zaostatak – 34:30.

Predah je prijao reprezentativcima Srbije koji su u nastavku meča povratili kontrolu igre, zaigrali jače u odbrani i ponovo se rezultatski odlepili. Filip Petrušev je kontrolisao situaciju u oba reketa, a efikasnom Miškoviću, ubrzo su se pridružili Vuk Vulikić i Lazar Nikolić, tako da su srpski kadeti tokom drugog poluvremena imali konstantno dvocifrenu prednost koju su rutinski sačuvali do samog kraja – 66:56.

SRBIJA U16: Krtinić, Mišković 18, Nikolić 10, Vulikić 11, Latinović 5, Marjanović 12, Matić, Uskoković, Pavićević, Tadić, Simić 2, Petrušev 8.

CRNA GORA U16: Raspopović, Kljajić, Popović 5, Vujović 6, Hajduković 1, Drobnjak 6, Slavković 22, Simonović 5, Milošević 3, Raičković 5, Keković 2, Goranović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter