4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Zvezda demolirala Solnok, produžila jedan, a oborila drugi rekord (FOTO)

Objavljeno: 01.02.15 u 20:37

Košarkaši Crvene zvezde su nastavili pobednički niz u Jadranskoj ligi pošto su bez imalo muke u meču 20. kola pred oko četiri hiljade navijača u Pioniru savladali Solnok sa 90:47 (15:14, 21:8, 22:8, 32:17) što je najubedljiviji trijumf u ovom takmičenju koji je i do sada bio u rukama crveno-belih.

Gosti iz Mađarske su ravnopravan rival bili samo u prvih 10 minuta kada su posle početnog vođstva crveno-belih uspeli da naprave kratkotrajni preokret (13:14), ali to je bilo sve što su uradili u ovom meču.

Iako bez povređenog Jovića i bolesnog Lazića izabranici Dejana Radonjića su pokazali zbog čega su najbolja defanzivna ekipa na ovim prostorima pošto su Solnoku u drugoj i trećoj deonici dozvolili da postigne svega 16 poena, po osam u obe četvrtine.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Već nakon treće deonice prednost tima sa Malog Kalemegdana je iznosila ogromnih +28 pa je bilo vremena i za atraktivne poteze koji su često okupljene navijače podizali na noge. U atrakcijama kao po običaju su prednjačili Dangubić i Kalinić, ali nisu zaostajali ni kapiten Mitrović i centar Cirbes.

Partiju sezone pružio je Nikola Rebić koji je maksimalno iskoristio priliku koja mu je pružena, pošto je Markus Vilijams u igri proveo samo sedam minuta. Mladi plejmejker je ubacio 12 poena, a pored toga je imao šest skokova i tri asistencije. Najefikaniji je bio Cirbes sa 13 poena, a dvocifren učinak su imali još Dangubić, Kalinić, Blažič i Dženkins koji su ubacili po 10. Na drugoj strani Džons je ubacio 16, a Milošević 11 poena.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda je sada na samo dva trijumfa od rekorda koji je u sezoni 86/87 u prvenstvu Jugoslavije ostvarila Cibona odnosno nedostaje joj samo još jedna pobeda da overi prvo mesto uoči plej-ofa u ovoj sezoni.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

4 Komentara

  1. THIS IS SPARTA!!! Kakva demonstracija sile, obaranje rekorda, postavljanje standarda, evroligaški potezi koji nisu viđeni na ovim prostorima. ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter