3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Kalinić doneo pobedu Zvezdi, Morača pala posle 10 godina!

Objavljeno: 26.01.15 u 19:55

Derbi meč 19. kola ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde u potpunosti je opravdao taj epitet. U punoj ‘Morači, u triler završnici Beograđani su savladali Budućnost sa 77:76 (23:24, 11:17, 28:13, 15:22).

Posle 10 godina konačno se Zvezda radovala u Morači, a koš za pobedu postigao je Nikola Kalinić! Najefikasniji u timu Zvezde bili su Vilijams sa 19 (od toga 16 u trećoj četvrtini) i Cirbes sa po 18 poena, Dženkins je ubacio 17. Još samo trojica košarkaša iz redova lidera Jadranske lige upisala su se u strelce, Mitrović je postigao 8, Kalinić 6, Lazić 3.

Domaćina je predvodio Rejnolds sa 18 poena, nekadašnji Zvezdin igrač Subotić sa 13, Šehović je imao 9, a Kuk 8.

Utakmica puna preokreta i serija. Domaćin je na poluvremenu imao ‘+7’ (41:34), u nastavku je došao i do 15 poena razlike,a li je zvezda odgovorila fenomenalnom serijom i u poslednjem minutu treće deonice povela. Čak 16 poena postigao je Vilijams u toj deonici i najzaslužniji je za topljenje minusa i preokret.

Poslednju deonicu Zvezda je počela sa ‘+8’  i nestrvarnim promašajem Dženkinsa. Međutim, odgovorili su Podgoričanu na pređašnju seriju Beograđana i posle 10:0 doveli meč u egal završnicu. nastavljena je rezultatska klackalica.

Minui i po pre kraja Šehović je pogodio sa zvukom sirene za 73:67. Samnjio je Cirbes sa linije penala. Na 53 sekindi pre kraja imao je domaćin četiri poena viška. Ušlo se u penal završnicu. Cirbes je promašio prvo, ne i drugo, zabeležio je 18. poen.

Planinić je napravio faul u napadu na 75:72. Dženkins je iskoristio oba bacanja. Omar Kuk je pogodio drugo za 76:74 na šest sekundi do kraja. Pobedu Zvezde doneo je Kalinić, posle promašaja Vilijamsa.

Zvezdina serija traje i dalje, tim Dejana Radonjića i dalje je neporažen u regionalnoj ligi.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

3 Komentara

  1. Zna se ko je najveci brend,,neke to mnoooogo boli i hoce da crknu od muke pa se lece ovim laznim pobedama uz asistenciju lopovskih sudija 😀 13 TITULA,SAMPION EVROPE BREND NAD BRENDOVIMA OVIH PROSTORA STO NEKI NIKAD NECE BITI I KAD BUDU IMALI SVOJ KLUB 🙂

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter