1
Evroliga

FOTO; STARSPORT

EVROLIGA: Srbi pokorili ‘Mediolanum’, Real u derbiju savladao PAO

Objavljeno: 22.01.15 u 22:30

U 4. kolu Evrolige Fenerbahče je slavio pobedu na teškom gostovanju Armaniju u Milanu sa 82:71, dok je Real u Madridu lako izašao na kraj sa Panatinaikosom rezultatom 83:65.

Kao što se i moglo očekivati, u Milanu je viđena veoma zanimljiva utakmica u kojoj je pobedu odnela ipak kvalitetnija i iskusnija ekipa Fenerbahčea. Gosti iz Istanbula su tokom celog susreta imali blagu prednost, ali ona nije dostizala dvocfenu razliku. Tek kada je Armani u poslednjoj deonici prišao na zaostatak od četiri poena (70:74), Fener je posle tajm-auta Željka Obradovića napravio seriju od šest poena i definitivno prelomio utakmicu. Domaće je predvodio maestralni Maršon Bruks sa 24, ali to ipak nije bilo dovoljno protiv turskog kluba koji je primetno napredovao u poslednjih nekoliko utakmica. U timu Željka Obradovića poeni su bili ravnomerno raspoređeni, a prednjačio je Jan Veseli sa 15. Pratio ga je Nemanja Bjelica sa 14, a Bogdan Bogdanović je ubacio devet poena.

Utakmicu u Madridu Real je kontrolisao u potpunosti i na kraju zasluženo slavio četvrtu pobedu u TOP 16 fazi, zadržavši maksimalan učinak. Izabranici Duška Ivanovića imali su preveliki broj izgubljenih lopti, čak 22, i na taj način nisu mogli da pariraju sjajnim Madriđanima, koji su svojom prepoznatljivom igrom slomili protivnika. Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Felipe Rejes sa 18 poena, dok se u ekipi Panatinaikosa istakao Esteban Batista sa 15 ubačenih koševa.

Rezultati 4. kola:

CSKA Moskva – Unikaha 101:74

Galatasaraj – Alba 75:85

Real Madrid – Panatinaikos 83:65

Armani Milano – Fenerbahče 71:82

Petak:

Nižnji Novgorod – Anadolu Efes 17:30

Žalgiris – Makabi 18:45

Olimpijakos – Laboral kuća 20:30

Barselona – Crvena zvezda 20:45

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. Kada patlidzan igra svoju grupu?…. a da, oni bojkotuju evroligu. ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE ! ! !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter