0
Evroliga

TURCI STIGLI: Aerodrom pod opsadom specijalaca

Objavljeno: 16.01.15 u 13:10

Košarkaši turskog Galatasaraja, čarter letom iz Istanbula, tačno u 12.12 sati, stigli su danas u Beograd i pod izuzetnom jakim obezbeđenjem sprovedeni u hotel.

Ekipu iz Istanbula, na čelu sa trenerom Erginom Atamanom, ali i srpskim igračima Zoranom Ercegom i Vladimirom Micovom, u ime domaćina, dočekao je direktor Crvene zvezde Davor Ristović.

Kako javlja reporter Tanjuga, policajci, uniformisani i u civilu, blokirali su dolazni peron na aerodromu, a delegacija Galatasaraja, u dva autobusa, u jednom su igrači i stručni štab, a u drugom članovi Uprave, uz jako policijsko obezbeđenje sprovedena je u hotel.

Koliko srpska policija ništa ne prepušta slučaju jasno se vidi i u tome što je na delu autoputa do aerodroma policija raspotređena na svakih stotinak metara, dok je po jedno policijsko vozilo na svakom od izlaza.

Mere bezbednosti u Beogradu su na najvišem mogućem nivou, već od jutros policija je pojačala kontrole na prilazima glavnom gradu, a osim pripadnika Žandarmerije i beogradske policije, u pripravnosti su i Specijalna antireroristička jedinica (SAJ) i Protivterorističke jedinica (PTJ).

U ulicama oko KOMBANK arene, kao i na maršruti od hotela gde su smešteni igrači Galatasaraja dodatno su angažovani i policajci u civilu.

Takođe, najavljena je rigorozna kontrola ispred Arene, kapije dvorane otvaraju se od 18.30 sati, a niko bez ulaznice neće moći da priđe ni blizu, a na ulazima će navijačima biti oduzimani svi tvrdi predmeti poput upaljača ili metalnog novca.

Utakmica između Crvene zvezde i Galatasaraja biće pod posebnim nadzorom i Evrolige, a o tome najbolje svedoči činjenica da će duel uživo posmatrati direktor takmičenja Dijego Gijen.

Sve ulaznice su rasprodate za samo dva sata, što znači da će duel pratiti blizu 20.000 gledalaca, koje je na fer i sportsko navijanje pozvao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Duel srpskog i turskog predstavnika u elitnom takmičenju proglašen je utakmicom visokog rizika, nakon što je uoči prethodnog duela istih rivala u Istanbulu, u grupnoj fazi, 21. novembra, došlo do sukoba u kojem je ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković.

Utakmica trećeg kola Top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Galatasaraja igra se večeras od 21 sat.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter