1
Evroliga

RADONJIĆ I ČOVIĆ PRED GALATU: Igrači nisu krivi za ono što se desilo, navijajmo sportski!

Objavljeno: 15.01.15 u 14:33

Na konferenciji pred meč 3. kola Evrolige koji je proglašen utakmicom visokog rizika između Crvene zvezde i Galatasaraja, čelnici crveno-belih pozvali su na fer navijanje i snažnu podršku svom timu.

Crvena zvezda ima dva poraza u isto toliko odigranih utakmica, dok Galatasaraj ima polovičan učinak. Veliki je naboj koji donosi ovaj susret, s obzirom na dešavanja u meču prve faze Evrolige između ova dva tima kada je navijač crveno-belih Marko Ivković ubijen u Istanbulu u napadu huligana koji bodre turski kluba. Trener Dejan Radonjić zato poziva na smirivanje strasti i usmeruje punu koncentraciju isključivo na utakmicu.

– Galatasaraj više nije u problemima i u skladu sa tim su napravili atletski jak sastav. Imaju velike ambicije, ali je naš cilj da pobedimo. Igrači Galatasaraja nisu krivi za ono što se desilo u Istanbulu – rekao je Dejan Radonjić pred meč koji se igra u petak uveče u Kombank Areni.

Nebojša Čović je istakao da je Crvena zvezda učinila sve kako bi se ovaj meč igrao u Beogradu pred publikom.

– Uz razumevanje naših državnih organa obezbedili smo odigravanje ove utakmice. Vlasti su imali poverenja u nas. Mi smo po pitanju bezbednosti uradili sve, biće pojačane mere i u dvorani i oko Kombank arene. Obavili smo razgovor i sa našim navijačima i složili se da Zvezdi ne treba dodatna šteta sa kaznama, vodeće grupe nikada nisu pravile probleme zbog kojih smo kažnjavani, pa i druge molim da ne ubacuju ništa u teren. Iako znamo da je ovo Balkan. Molimo da se navija fer jer želimo da pokažemo da možemo da navijamo sportski. I sudije su sujetni ljudi, koji zbog toga što ih neko pogodi u glavu mogu da nam uzmu tri boda. Evroliga prati sve, a mi nemamo ambicije da i na domaćim utakmicama gostujemo u ovom takmičenju – u svom stilu je rekao Nebojša Čović.

Utakmica između Crvene zvezde i Galatasaraja igra se u petak u 21 sat.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. Samo se vi borite kao Spartanci, sto i jeste, a ostalo prepustite nama. ZVEZDA PONOS POSTENE SRBIJE I NAJVECI BREND NA BALKANU ! ! !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter