0
Evroliga

FOTO: www.wallpaper2020.com

PREDSEDNIK GALATASARAJA: Nije trebalo da se igra u Beogradu, Švajcarska je bila bolja opcija!

Objavljeno: 15.01.15 u 20:45

Predsednik turskog Galatasaraja Dujgun Jarsuvat istakao je za Al Džaziru da Evroliga nije ispunila sve bezbednosne mere i da su utakmice sa Crvenom zvezdom trebale da se igraju u Švajcarskoj bez publike, a ne u Beogradu i Istanbulu.

– Evroliga je zahtevala od nas da na teren izađemo sa transparentom „Nema mesta neredima u sportu“. Ne znam da li će to pomoći ili ne. Mislim da Evroliga nije preduzela sve neophodne mere. Mogli smo da odigramo oba meča bez publike, na neutralnom terenu, na primer u Švajcarskoj – rekao je Jarsuvat.

Dva predsednika klubova će u petak položiti cveće na grob ubijenog navijača Marka Ivkovića, a pre toga će održati zajedničku konferenciju za novinare.

– Nećemo odgovarati na pitanja novinara, samo ćemo dati izjave. Markova smrt nas je sve rastužila. Nasilju nema mesta u sportu. Neverovatna slučajnost je da će isti dan kada se igra utakmica, u Istanbulu biti održano prvo ročište na suđenju uhapšenom zbog ubistva.

Predsednik Galatasaraja je poslao poruku navijačima Crvene zvezde.

– Moja poruka navijačima je da želim da se utakmica odigra u prijateljskom ambijentu. Nije važno pobediti ili izgubiti. Želimo samo da to bude jedan dobar susret u kome će publika uživati. Od navijača očekujem da ostanu mirni. Malo toga još možemo uraditi osim apelovanja. Najopasnija stvar je ono što zovemo psihologija gomile. Mislim da ćemo to videti na utakmici, jer se tako nešto ne može zaustaviti – istakao je Jarsuvat.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter