0
Košarka

NBA: Vučević i Oladipo srušili Čikago, Detroit uhvatio ritam

Objavljeno: 13.01.15 u 08:35

U nastavku takmičenja u američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi noćas su na programu bila četiri meča.

Prvi su na teren izašli košarkaši Nju Orlinsa koji su gostovali u Bostonu, tačnije u TD Gardenu. Kao što je to slučaj i tokom većeg dela sezone, četa Motija Vilijamsa oslanjala se na usluge Entonija Dejvisa.

Bivši 1. pik s drafta 2012. godine ponovo je bio na visini zadatka, ubacio je 34 poena, ali to nije vredelo njegovom timu, pošto je mlada ekipa Bostona, nakon trejda Džefa Grina, uspela da dođe do pobede.

Ekipa Hjustona gostovala je Barkliz Centru, a već na startu meča Dvajt Hauard je ušao u klinč sa budućim članom Kuće slavnih, Kevinom Garnetom. Kao i tokom većeg dela svoje dve decenije duge karijere, Garnet nije ostao imun na provokacije, glavom je udario Hauarda, usput ga i odgurnuo, a sudije su Kej Džija poslale na preuranjeno tuširanje.

Treba istaći da je Džejms Harden odigrao novi meč sa 30+ poena, ovog puta je ubacio ravno 30. Sjajni „Bradonja“ je za toliki košgeterski saldo utrošio svega 13 šuteva iz igre od kojih je realizovao čak 9.

Ekipa Detorit Pistonsa cveta posle otkaza Džošu Smitu. Klub iz Mičigena noćas je stigao do sedmog trijumfa iz osmog meča nakon otkaza svog doskorašnjeg lidera. Sve konce igre sada drži Brendon Dženings koji je ubacio 34 poena i podelio 10 asistencija.

Žrtva zahuhtale ekipe iz „Grada Klipova“ bio je Toronto Reptors koji se, očigledno, nalazi u krizi. Ipak, za „Reptile“ Jonas Valančijunas je upisao rekord karijere od 31 poen i 12 skokova, a iz igre je šutirao sjajnih 14-15.

Nakon istorijske partije u kojoj je Pau Gasol ubacio 46 poena, za Španca i njegove Bulse usledio je duel sa mladom ekipom Orlanda. Ljubitelji košarke mogli su da vide dvoboj fantastičnih centara, a bitku je dobio crnogorski reprezentativac.

Fantastični Nikola Vučević meč je završio sa 33 poena i 11 skokova, ali ono što je mnogo važnije – njegov tim je ostvario trijumf. Pau Gasol je nanizao 28 koševa uz 14 skokova, ali je to bilo premalo za Čikago.

Na drugoj strani istakao se i talentovani Viktor Oladipo koji je, poput Vučevića, ubacio 33 poena.

Rezultati:

Boston Seltiks – Nju Orleans Pelikans 108:100
Bruklin Nets – Hjuston Rokits 99:113
Toronto Reptors – Detroit Pistons 111:114
Čikago Buls – Orlando Medžik 114:121

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter