0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Partizan srušio Olimpiju u borbi za plej-of

Objavljeno: 10.01.15 u 22:50

U derbi meču 17. kola ABA lige Partizan je u prepunom Pioniru savladao Olimpiju 81:74 (24:22, 14:17, 16:11, 27:24) i napravio veliki korak ka plej-ofu.

Zanimljiv meč gledali smo u Pioniru. Pobednik je rešen minut i po pre kraja meča nesmotrenom reakcijom brata košarkaša Partizana Eda Murića, Dina koji je zaradio tehničku grešku i dozvolio crno-belima da se iz jednog napada odlepe na „plus pet“, ali krenimo redom.

Utakmicu su obeležili preokreti. Dva tima nisu dala jedna drugom da se odlepe. Partizan je prvi stigao do osetnije prednosti 11:4, ali se trojkama Marinovića i Salina, Olimpija vratila u meč. Oporavljeni Tepić je u poslednjoj sekundi Partizanu doneo prednost posle prve četvrtine 24:22. U drugom periodu igre tim iz Ljubljane je uspeo da okrene rezultat u svoju korist i na veliki odmor ode sa 39:38.

Treća četvrtina je protekla u znaku Partizana, koji je ceo meč imao fanatičnu podršku sa tribina. Razigrali su se Mačvan, Milosavljević i Milutinov, te je četa Duška Vujoševića povela sa maksimalnih „plus sedam“ – 54:47. Ipak, vrlo brzo gosti su se trojkama Prepeliča vratili u igru i dva i po minuta pre kraja utakmice poveli 69:68.

Odlučujući momenat utakmice dogodio se minut i 20 sekundi pre kraja kada je pri rezultatu 72:71 za Partizan, brat Ede Murića, Dino napravio faul nad Milutinovim, a potom i tehničku grešku galameći na sudije. Crno-beli su to znali da iskoriste i pogocima Milutinova i Mačvana sa linije slobodnih bacanja, kao i trojkom Andrića naprave seriju 5:0 – 77:71. Pogodio je u sledećem napadu Marinović trojku, ali to nije uticalo na konačan ishod. Partizan je zabeležio pobedu zlata vrednu u borbi za plej-of, dok je Olimpija sve dalje od završnice posle petog vezanog poraza.

Najefikasniji u timu pobednika bio je Mačvan sa 21 poenom, dok je Milosavljević ubacio 15. Sa druge strane istakao se Marinović sa 14 koševa, dok je Murić stao na 11 poena.

PARTIZAN – OLIMPIJA 81:74

Hala: Pionir. Gledalaca: 7.000. Sudije: Dožaj, Hordov i Milojević.

PARTIZAN: Pavlović 7, Tepić 3, Marinković , Dalo, Milutinov 14, Milosavljević 15, Mačvan 21, Gagić 10, Andrić 11, Milutinov, Bezbradica, Bogdanović.

OLIMPIJA: Marineli, Horvat 9, Bordnik, Salin 9, Vučetić, Murić 11, Nikolov, Mahkovič 5, Omić 12, Prepelič 9, Marinović 14, Kanačević 5.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter