0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Partizan se revanširao Krki, plej-of mesto je sada vrlo blizu

Objavljeno: 27.12.14 u 22:42

Košarkaši Partizana zabeležili su veoma važnu pobedu na teškom gostovanju u Novom Mestu savladavši u meču 15. kola ABA lige domaćina Krku sa 78:72 (21:17, 17:15, 23:20, 17:20) pa su sada samo zbog lošije koš razlike od Olimpije na petom mestu na tabeli, ali imaju isti učinak kao Ljubljančani i zagrebačka Cibona – 8/7.

Crno-bele je do pobede vodio fantastični Mačvan koji je preuzeo svu odgovornost na sebe pa se nije libio da šutne i pogodi za tri poena, ali ni da daje poslednji pas za koš saigračima uz čak 24 postignuta poena. Krka sje priključak držala uglavnom zbog solidnog šuta sa distance u čemu je prednjačio Mulalić, ali to je praktično bio i jedini način da se ugrozi koš Partizana pošto je bila očigledna dominacija tima Duška Vujoševića pod koševima.

Nekoliko puta je domaći tim hvatao priključak, poslednji puta na nešto manje od dva minuta pre kraja kada je bilo 73:69, ali je srpski šampion uspeo da odbije taj napad i da koševima Tepića i Milosavljevića dođe do trijumfa kojim se potpuno uključio u borbu za mesto koje vodi u plej-of.

Povratak na klupu Duška Vujoševića doneo je i nešto bolju igru Partizana za koji ni večeras nije igrao povređeni Edo Murić, meč u Novom Mestu preskočio je i Saša Pavlović, ali se u tim vratio Đorđe Gagić.

Uz Mačvana vrlo dobru napadačku partiju pružili su Milosavljević i Tepić koji su ubacili po 16 poena, dok je Milutinov dodao 10 poena. U domaćem timu Armsted je bio najefikasniji je bio Armsted sa 18 poena, Mulalić je postigao 13, Hukić 11, a Buker 10 poena.

Partizanu sada slede dva meča na domaćem terenu i to protiv direktnih konkurenata za mesto u doigravanju, najpre protiv Cedevite 4. januara, a nedelju dana kasnije takođe u Pionir dolazi ljubljanska Olimpija. Krak je ovim porazom praktično izbačena iz trke pošto ima dva trijumfa manje i lošiji koš količnik od Partizana.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter