0
Košarka

Paunić neutralisao Papanikolaua i Olesona, Fuenlabrada ipak izgubila

Objavljeno: 28.04.14 u 15:45

Košarkaši Fuenlabrade poraženi su u 29. kolu Endesa lige od Barselone sa 81:63, ali je srpski košarkaš Ivan Paunić prikazao veoma dobru partiju. 27-godišnji bek je u Blaugrani postigao 11 poena uz odličan procenat šuta iz igre.

paunic-fuenlabrada

Paunić je tokom čitavog duela vodio veliku borbu sa igračima Barselone Kostasom Papanikolauom i Bredom Olesonom, a činjenica da je obojicu limitirao na ispod 10 poena dovoljno govori o tome kako je Srbin odigrao na oba kraja terena. Takođe je vredno istaći da je Paunić u dva duela ove sezone učesniku Fajnal For turnira Evrolige ubacio ukupno 29 poena.

„Znali smo da nas očekuje teško gostovanje protiv ekipe koja je ubedljivo izborila plasman na završni turnir Evrolige u Milanu. Zbog toga smo i imali veliki motiv da odigramo najbolje što znamo i pokušamo da napravimo iznenađenje. Korak smo uspevali da držimo u prvoj i četvrtoj četvrtini, međutim u srednjem delu utakmice nismo uspeli da pariramo silnoj Barsi“ – rekao je Paunić.

Paunić je i protiv Katalonaca ostvario odličan procenat šuta za tri poena. Imao je jedan pogodak iz dva pokušaja, pa je i dalje najprecizniji trojkaš Endesa liga, što je izuzetan rezultat ako se uzme u obzir kakva je konkurencija u najjačoj nacionalnoj ligi Evrope.

„Procenat šuta poboljšavam iz utakmice u utakmicu. Ne opterećuje me prvo mesto, već samo motiviše da i dalje naporno vežbam i pogođenim trojkama pomažem svom timu da ostvaruje pobede“ – ističe Paunić.

Pet kola pre kraja, Fuenlabrada zauzima 13. poziciju, a u narednoj rundi, 4. maja gostovaće Gran Kanariji.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter