1
Košarka

FOTO: KKCZ

Zvezdaši dali krv, akciju podržali Rakočević, Gurović, Mitrović…

Objavljeno: 02.04.14 u 13:37

Udruženje građana Delije Sever ponovo je organizovao dobrovoljnu akciju davanja krvi. Ovu humanitarnu akciju podržao je i KK Crvena zvezda koji je za dobrovoljne davaoce krvi obezbedio određeni broj ulaznica za utakmicu sa Uniksom.

FOTO: KKCZ
FOTO: KKCZ

Ovu lepu akciju svojim prisustvom su podržali bivši igrači kluba i osvedočeni Zvezdaši Milan Gurović i Igor Rakočević, sadašnji prvotimac crveno-belih Luka Mitrović, kao i predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović. Ljubimac Delija, a sadašnji trener FMP-a Milan Gurović istakao je veliko zadovoljstvo što je prisustvovao ovako humanom gestu Zvezdinih navijača:

„Uvek je lepo odazvati se ovakvim akcijama. Mislim da bi ovakve stvari trebalo organizovati što češće“ – izjavio je Gurović za zvanični sajt kluba.

Iako su u jeku poslednje pripreme za utakmicu sa Uniksom u Kombank areni Luka Mitrović je pronašao vremena da poseti stadion Crvene zvezde i podrži akciju:

„Uvek je lepo kada se vidi ovakva akcija dobrovoljnog davanja krvi. Nažalost, zbog utakmice koja se igra večeras ja nisam mogao da dam krv, ali sam došao da podržim i pozdravim ove sajajne momke i devojke. Drago mi je da vidim ovoliko Zvezdaša ovde i nadam se da će i posle ove akcije Delija ljudi nastaviti da daju krv“ – rekao je Mitrović.

Još jedan ljubimac Delija Igor Rakočević imao je samo reči hvale za ovaj događaj:

„Svaka humanitarna akcija gde mi sportisti i navijači Crvene zvezde možemo da pomognemo je sjajna. Veliko je zadovoljstvo pomoći onima kojima je to neophodno i apelujem na sve ljude koji mogu da daju krv da to i učine“ – rekao je bivši kapiten Crvene zvezde.

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović istakao je važnost ovakve akcije:

„Velika razlika između navijača Crvene zvezde i svih drugih je da su prisutni kada je najpotrebnije. Tu ne mislim samo na činjenicu da su uvek tu za svoj klub, nego imaju i dimenziju društvene odgovornosti. Ovo je izuzetno dobra akcija i jako važna jer konstantno stižu apeli iz zdravstvenih ustanova. Mi smo kao klub želeli to da podržimo tako što smo za davaoce pripremili određeni broj karata za meč sa Uniksom“ – izjavio je Nebojša Čović.

Osim bivših i sadašnjih članova košarkaškog kluba ovu akciju podržali su Nenad Peruničić, trener Zvezdinih rukometaša, Igor Milojević generalni sekretar SD Crvena zvezda, kao i predsednik vaterpolo kluba Viktor Jelenić.

Treba istaći da je osim u Beogradu, akcija dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom „Crveno-bela krv“ organizovana i u Boru, Zaječaru, Kosovskoj Mitrovici, Požarevcu, Lazarevcu, Šapcu i Zrenjaninu.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter