0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Radonjić: Briljantnom igrom do pobede

Objavljeno: 02.04.14 u 21:53

Posle velike pobede Crvene zvezde u prvom polufinalnom duelu Evrokupa nad ekipom Uniksa iz Kazanja trener Crvene zvezde Dejan Radonjić nije krio zadovoljstvo, ali je pozvao na oprez pošto ruski tim odlično igra na svom terenu i pobeđuje svoje rivale iz VTB lige i sa po 20-30 poena razlike.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Čestitke igračima i zahvalnost navijačima, nama je privilegija da budemo učesnik ovakvog događaja. Utakmica je na startu krenula izuzetno defanzivno na obe strane. Gudelok je odlično koristio prilike koje su mu se otvarale na početku, ali kako je vreme odmicalo uspostavljali smo kontrolu i do kraja smo odigrali odbranu na briljantan način što nas je dovelo do pobede. Napravljen je fenomenalan ambijent, svu energiju  koju su nam ulili navijači smo odličnom koncentracijom stavili u funkciju i na kraju je savladan veliki rival koji je jedan od favorita za osvajanje ovog takmičenja“ – bili su prvi Radonjićevi utisci.

Međutim, mladi stručnjak se nije poneo u pobedi već upozorava da ima da se odigra još 40 minuta, a pojasnio je i stanje oko povreda igrača.

„Ima da se igra još jedan meč, pametnije je ostaviti neke stvari koje smo dobro napravili što se tiče taktičkog dela za sledeću utakmicu. Zabrinjava to što možda nećemo moći da računamo na Radenovića, videćemo. Laziću će biti potrebno nekoliko dana odmora kako bi mogao da igra u Rusiji, to je ono što nas stavlja u drugu poziciji u odnosu na zadovoljstvo. Mi smo se večeras bespoštedno borili, pa čak i Radenović koji je ušao u meč sa povredom. Svi su ostavili srce na parketu i napravili ovu razliku koja je u odnosu na ono što smo smatrali pred ovaj meč izuzetno velika. Ali, oni na svom terenu pobeđuju evroligašle ekipe sa po 20-30 poena razlike i trebalo bi da budemo oprezni“ – završio je svoje izlaganje Radonjić.

Vrlo dobru partiju u večerašnjem meču pružio je i bivši kapiten, a sad povratnik u ekpu Crvene zvezde Tadija Dragićević.

„Ovo je izvanredna pobeda za nas, da nam je neko pre meča ponudio 11 poena prednosti svakako bi prihvatili. Borili smo se od prvog minuta. Oni su jaka ekipa dobro popunjena na svim mestima. Odigrali smo sjajnu odbranu tokom svih 40 minuta. Fenomenalno je igrati u Areni pred ovakvim navijačima koje pozdravljam, kao i celu Srbiju koja je navijala za nas večeras“ – kazao je Dragićević.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter