0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Preokret Zvezde u Zagrebu

Objavljeno: 30.03.14 u 17:50

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su okončali regularni deo Jadranske lige pošto su u Zagrebu zahvaljujući sjajno odigranoj četvrtoj četvrtini savladali Cibonu 76:67 (22:27, 13:16, 16:14, 25:10).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Mučila se Crvena zvezdatokom većeg dela utakmice poslednjeg kola regionalne lige. Činilo se da će Cibona uspeti da trijumfuje pošto su domaći tokom većeg dela utakmice imali prednost koja je u pojedinim trenucima bila i dvocifrena.

Međutim izabranici Dejana Radonjića su u poslednjih pet minuta utakmice odigrali na visokom nivou i serijom od 20:0 potopili domaćina i pobedom obezbedili Srbiji da i sledeće godine na Jadranu ima četiri predstavnika.

Nelson je utakmicu završio sa 18 poena, Dženkins je ubacio 14, a Bobi Marjanović 12 uz 7 skokova. Kod Cibone je Šarić postigao 15 poena i imao 13 skokova, dok je Planinić postigao 13 koševa.

Tok utakmice:

4/4 Sve do 35 minuta utakmice CIbona je održaval prednost, da bi onda usledila serija crveno – belih od 20:0 što je bilo više nego dovoljno za veliki preoket u ‘Draženovom dom’.

3/4 Prvih pet minuta nastavka Cibona je održavala prednost od oko 10 poena, dok crveno-beli nisu napravili seriju od 7:0 čime su se približili na 49:44. Cibona je oko tri minuta bila bez koša dok nije pogodio Rozić, a onda je posle tehničke domaćinima Lazić promašio slobodno bacanje, i u napadu je Katić napravio faul, pa se nije iskoristila prilika za približavanje na korak od preokreta. To su sprečili Rozić i Planinić, a onda je posle tri promašaja Tadija Dragićević postigao prvu trojku za 53:47, na šta je istom meru odgovorio Davor Kus.

2/4 Zvezda na poluvreme odlazi sa 10 poena zaostatka za Cibonom u čijim redovima su najistaknutiji bili Blesingejm sa 9, zatim Šarić sa istim brojem poena ali i sa čak 9 skokova. Zvezdu u igri drži Marjanović sa 10 poena, dok je Nelson postigao 7.

1/4 Crveno – beli nakon prve četvrtine imaaju dva poena zaostatka u odnosu na Cibonu. ‘Vukovi’ su imali maksimalnu prednost od +5 ali su izabranici Dejana Radonjića u poslednji minut ušli sa egalom, da bi domaći ipak ovaj period igre rešili u svoju korist 24:22. 

Crveno-beli su već pre nekoliko kola obezbedili prvu poziciju pred start fajnal-fora, pa u ovaj meč ulaze rasterećeni i u dobrom raspoloženju nakon plasmana u polufinale Evrokupa. Ipak, ukoliko žele da izbegnu Partizan u polufinalu, izabranici Dejana Radonjića bi trebali da pobede Cibonu i da je ostave na 4. poziciji.

Centar Zvezde, Raško Katić je istakao da neće biti kalkulacija i da ekipa na svakom meču ide na pobedu, dok je mlada zvezda Zagrepčana, Dario Šarić, uverena da njegova ekipa ima ogromnu želju da dođe do trijumfa nad liderom ABA lige.

Meč se igra od 16.00 časova u Draženovom domu u Zagrebu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter