0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Žeravica i Kapičić podržavaju izbor Đorđevića za selektora

Objavljeno: 03.12.13 u 16:42

Ranko Žeravica

Legende srpske košarke Ranko Žeravica i Dragan Kapičić poručili su da je Aleksandar Đorđević najbolje rešenje za upražnjeno mesto selektora nacionalnog tima.

„Ja sam zadovoljan što se Đorđević spominje kao glavni kandidat za selektora. On poseduje veliko internacionalno iskustvo i autoritet, delimično i trenersko iskustvo u Italiji. Očekujem da će doneti mnogo novih stvari reprezentaciji i da će postaviti mnogo ambicioznije programe nego što su bili do sada“ – rekao je Žeravica Tanjugu.

Stručnjak koji je predvodio selekciju Jugoslavije do prve titule svetskog šampiona sveta u Ljubljani 1970. godine dodao je da će Đorđević manjak iskustva kao trener nadomestiti sa prvim utakmicama i uz pomoć starijih kolega.

„Ne očekujem odmah najbolje rezultate, potrebno je da prođe vreme, nekoliko evropskih šampionata i svetskih takmičenja. Od njega se u perspektivi može više očekivati. Ne mislim da treba odmah da se iskaže, naprotiv, već da do rezultata dođe strpljivim radom“ – poručio je Žeravica.

Dragan Kapičić, koji je svojevremeno obavljao i funckiju predsednika Saveza smatra da bila velika šteta ako Đorđević ne bude imenovan za selektora.

„Ima moju čvrstu podršku, jer mislim da poseduje sve odlike, od igračkog, ljudskog do intelektualnog nivoa. Imam izužetno poštovanje i uvažavanje prema njemu kao ličnosti i budućem treneru, da ne govorimo kakav je igrač bio. To je moje mišljenje, sa kojim se možda neće svi složiti, međutim, mislim da je sazreo za taj posao i da ga zaslužuje s obzirom na sve vrednosti koje poseduje“ – rekao je Kapičić.

Đorđević je najozbiljniji kandidati da na funkciji selektora zameni Dušana Ivkovića, koji je napustio kormilo nacionalnog tima posle Evropskog prvenstva u Sloveniji i osvajanja sedmog mesta.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter