0
Košarka

Ratkovica: Ukrajinska košarka je u ekspanziji

Objavljeno: 03.10.13 u 10:43

ratkovica-branislav-kosarka1

Srpski košarkaš Branislav Ratkovica nedavno je postao član ukrajinskog superligaša Politehnike-Galičina. 28-godišnji plejmejker je rekao da je presudnu ulogu u odluci da ode u Ukrajinu imao trener ekipe, Željko Lukajić.

-Trener Lukajić je insistirao na mom dolasku u Galičinu. Pozvao me je, rekao mi je da mu treba igrač mog tipa i da ću imati puno prostora u igri. Nije nam bilo potrebno mnogo vremena da se dogovorimo – objasnio je Ratkovica.

Pored trenera Lukajića, za ekipu Politehnike nastupa i Vladan Vukosavljević zbog čega Ratkovica smatra da će mu period adaptacije biti daleko lakši.

-Naravno da mi znači što ću imati igrača i trenera koji su iz Srbije. To se oseća već na početku, pomažu mi i na terenu i van njega. Svi znamo koliko je teško uklopiti se u novu sredinu, ali sa njima će biti mnogo lakše – rekao je Ratkovica.

Srpski košarkaš je objasnio i koje su ambicije kluba.

-Ambicije kluba su da se uđe u plej-of i da se u njemu ostane što je duže moguće. Ne igramo Evropu, ali je sezona ovde prilično dugačka i naporna, često se igraju i po dve utakmice nedeljno – kaže Ratkovica.

Ratkovica igra u inostranstvu već šest godina, pa je istakao koji su mu bili prvi utisci po dolasku u Ukrajinu, za njega potpuno novu sredinu.

-Ovo je jedno novo iskustvo za mene, ne poznajem toliko dobro ligu i igrače koji ovde igraju. Ono što sam do sada mogao da vidim, za ovo kratko vreme koliko sam ovde, jeste da se ljudi trude da klub i ligu dignu na viši nivo – zaključio je Ratkovica.

Šampionat Ukrajine počinje za deset dana kada će Politehnika igrati protiv Odese.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter