0
Košarka

Prvih 12 godina je najteže: Najteža titula do sada

Objavljeno: 21.06.13 u 10:04

pionir

Kažu ljudi teže je osvajati nego braniti. To je suva istina, koja ponekad ne mora da dobije svoju empirijsku potvrdu. Tako su i u košarkaši Partizana u sezoni 2008/2009. osvojili sve ono što je unjihovom vlasništvu bilo i prošle godine. Titulu, nacionalni Kup i ABA ligu. U Evropi su ponovo zaustavljeni u osmini finala, gde ih je u tri utakmice savladao CSKA iz Moskve (0:3).

Kao pokazatelj da se u srpskom šampionu dobro radi stigao je poziv da učestvuje na američkoj turneji protiv timova iz NBA lige, a crno-beli se protiv najboljih svetskih ekipa nisu obrukali.

Propozicije u domaćem takmičenju se menjaju, za plasman u polufinale više nisu dovoljne dve, nego tri pobede, ali Partizan je i u takvom rasporedu bio bolje od Hemofarma (3:1) i obezbedio učešće u finalu. A tamo ih je čekala Crvena zvezda s Svetislavom Pešićem na klupi.

Crno-beli su poveli 2:0 u seriji, činilo se da će ubedljivo savladati velikog rivala, ali je tim s Malog Kalemegdana uspeo da izjednači. Peta utakmica igrana je u Pioniru, gde je Partizan bio domaćin, što je bio gotovo jedinstven slučaj da crno-beli titulu slave pred svojim navijačima, a trener fudbalera Slaviša Jokanović je javno pozvao sve pristalice ekipe iz Humske da ne idu na fudbal, već da dođu na košarku.

U finalu, 73:61 za sada već osmostruke uzastopne šampione čime je dokazano da igrači trenera Duška Vujoševića igraju najbolju košarku u regionu.

Da su im i navijači najbolji pokazali su u duelu protiv ekipe CSKA, kada je prvi put u istoriji neki srpski klub evropski meč igrao u Beogradskoj areni. Te godine nije upalilo, ali naredne jeste, kada su crno-beli uspeli da se plasiraju na Fajlan for i ostvare uspeh, koji će teško ko posle njih ponoviti.

Ekipa: Lučić, Tepić, Riznić, Milošević, Rašić, Tripković, Veličković, Lazme, Aleksić, Vitkovac, Bešović, Božić, Rakočević, Veseli, Vraneš. Trener. Duško Vujošević.

Sutra: 2010. godina – Fajnal for u Parizu

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter