Nemanja Aleksandrov

Svima je već odavno bilo jasno da belgijski Pepinster neće još dugo moći da zadrži odličnog Nemanju Aleksandrova. Srpski košarkaš je ove sezone beležio odlične partije u prežaljenom Pepinsteru i na taj način skrenuo pažnju na sebe.

Aleksandrov je svojim igrama zainteresovao čelnike Manrese koji su u njemu pronašli zamenu za povređenog Čarlsa Ramsdela, koji neće nastupati do kraja sezone. Manresa se grćevito bori za opstanak u španskoj ACB ligi i nalazi se na poslednjem mestu sa skorom 4-20.


Nemanja Aleksandrov je u ovoj sezoni bio ubedljivo najbolji igrač Pepinstera sa 16 poena uz 6 skokova prosečno po meču. Još jedan košarkaš Pepinstera je napustio ekipu, a to je Džerim Anderson koji će pojačati košarkaše Krke iz Novog Mesta.

“Oduvek sam imao želju da zaigram u Španiji i da se oprobam u najkvalitetnijem evropskom nacionalnom takmičenju. Idem u klub velike istorije i tradicije, što će mi biti samo dodatna motivacija da se prikažem u najboljem svetlu i pomognem Manresi da u tekućoj sezoni izbori opstanak. Sa druge strane hteo bih da se zahvalim čelnim ljudima Pepinstera i pogotovo treneru Nenadu Trajkoviću na veoma dobroj saradnji u ovoj sezoni” – rekao je Aleksandrov.