0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: starsportphoto.com

Maljković: Finalisti F4 u EL

Objavljeno: 25.02.13 u 09:37
FOTO: starsportphoto.com
FOTO: starsportphoto.com

Da li je na pomolu veliki skandal na „Jadranu“? Naime pre nekoliko dana je Direktor za komunikacije Evrolige Dijego Fernandez izjavio da će iz ABA lige u Evroligu obezbediti plasman finalisti završnog turnira, ali je to oštro demantovao Josip Bilić.

Međutim kako saznaje Sportski žurnal, proslavljeni trener Božidar Maljković razgovarao je sa prvim čovekom EL Đorđijem Bertomeuom koji je potvrdio promenu sistema ulaska u elitno evropsko takmičenje!

„Nedvosmisleno mi je potvrdio da samo finalisti fajnal fora ABA lige idu u Evroligu, a u kvalifikacije ide trećeplasirani“

Po propozicijama ABA u Evroligu bi trebalo da idu prvi iz ligaškog dela i pobednik fajnal fora, međutim pošto je regionalno takmičenje član Evrolige izgleda da će morati da se povinuje novim pravilima.

„U ponedeljak Bertomeu ima sastanak sa Radovanom Lorbekom, predsednikom ABA lige i Romanom Liscem. U petak će povodom toga Evroliga izdati zvanično saopštenje.“ dodao je Maljković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter