0
Košarka

Preminuo vlasnik Lejkersa

Objavljeno: 18.02.13 u 21:38

Dzeri Bas

Vlasnik Los Anđeles Lejkersa Džeri Bas preminuo je u ponedeljak u 80. godini života. Tokom njegove vladavine Lejkersi su osvojili 10 titula u NBA ligi.

Daleke 1979. godine Bas je kupio Lejkerse i od njih napravio jedan od najboljih timova svih vremena. Doveo je košarkaše poput Džabara, Medžika, O’Nila, Brajanta koji su postali mega zvezde američke profesionalne košarke.

Džeri Bas je pomogao da liga stigne ovde gde je danas. Upamtite, on nam je pokazao da je sve u vezi sa „šoutajmom“, da arena može biti centar ne samo košarke, nego i zabave. On je od nje stvorio mesto na kojem možete da vidite i budete viđeni“, bile su reči komesara NBA lige Dejvida Sterna.

Veliki uticaj na razvoj karijere Kobija Brajanta imao je i Džeri Bas.

„Verovao je u mene sve vreme. Za samo igru, napravio je od košarke brend, „šoutajm“ koji je napravio od lige ovo što jeste. To rivalstvo između Lejkersa i Seltiksa i šta je ono značilo na globalnom planu za razvoj igre“, izjavio je Brajant.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter