0
Evrokup

Trijumfu prva pobeda

Objavljeno: 30.01.13 u 18:21

Trijumf - Banvit

Košarkaši Trijumfa zabeležili su prvu pobedu u I grupi Last 16 faze Evrokupa. Oni su u 4. kolu savladali turski Banvit sa 93:89.

Ruska ekipa je odigrala odlično u prvom poluvrmenu. Na početku druge četvrtine je došla do dvocifrene prednosti koju je sačuvala do odlaska na odmor. Iako je Banvit preuzeo kontrolu nad igrom i polako smanjivao zaostatak u nastavku igre, turska ekipa nije uspela da napravi preokret.

Najefikasniji u Trijumfu je bio Sergej Karašev sa 19 poena, dok su dva igrača meč završila sa dabl dabl učinkom. Kajl Lendri je zabeležio 17 poena i 13 skokova, dok je Tivejn Mekki ubacio 10 poena i ostvario 10 asistencija. Banvit je predvodio Čak Dejvis sa 21 poenom, dok je srpski košarkaš Vladimir Štimac ubacio 14 poena uz 5 skokova i 2 asistencije.

Lokomotiva iz Kubana je i posle četvrte utakmice ostala neporažena u K grupi Evrokupa. Ruska ekipa je ovoga puta bila bolja od Kahasola iz Sevilje rezultatom 83:72.

Početak meča je obeležila odlična igra španske ekipe koja došla do prednosti koju su sačuvali do kraja poluvremena. Košarkaši Lokomotive su u trećoj deonici odigrali znatno bolje i u tim trenucima prelamaju meč u svoju korist.

Derik Braun je bio najraspoloženiji u ekipi iz Kubana sa 20 poena, dok je Mantas Kalnietis ubacio 17 poena. Odličnu partiju pružio je i Aleks Marić koji je ostvario dabl dabl sa 14 poena i 11 skokova. Najzapaženiji u Kahasolu bio je Luka Bogdanović sa 15 poena, Tomas Satoranski je ubacio 14, a Latavijus Vilijams je postigao 13 poena. Milenko Tepić je proveo 7 i po minuta na parketu, ali se nije upisao u listu strelaca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter