0
Košarka

Vraća se Kukoč

Objavljeno: 19.12.12 u 20:08

toni-kukoc

Polako ali sigurno završavaju se penzionerski dani legende jugoslovenske i grvatske košarke.

Toni Kukoč (44) je posle pauze od blizu šest godina, provedene u uživanju i igranju golfa,  rešio da se vrati magičnoj igri pod obručima, ovog puta u ulozi trenera.

“Nakon 20 godina igranja, super je bilo napraviti pauzu od košarke ovih pet, šest godina. Ali kad gledam na život, ne mogu ja biti inženjer hemije. Košarka je, ‘ajmo tako reći, jedino što stvarno znam, jedino u čemu se mogu pronaći, i sposoban sam učiti mlađe.” započeo je Kukoč i potom se osvrnuo na stanje u košarci u nama komšijskoj zemlji. tačnije koji bi mu bili ciljevi.

“Ranije sam ovde bio samo igrač i ne mogu ništa objašnjavati s trenerske strane. Za početak bi bilo koje trenersko mesto bilo dobro, ali u suštini svi gledaju da postanu treneri velikih timova. Ako bih se upustio u nešto ovakvo, normalno da bi mi cilj bio postati trener dobre ekipe koja cilja na osvajanje prvenstva, Evrope…”

U igračkoj karijeri Kukoč je nastupao za Jugoplastiku, Beneton, Čikago Bulse, Filadelfiju, Atlantu i Milvoki. Ima tri šampionska prstena sa Bulsima, dok je sa Jugoplastikom (kasnije POP 84) tri puta uzastopno bio prvak Evrope.

Sa reprezentacijama SFRJ i Hrvatske na svetskim i evropskim prvenstvima osvojio je 3 zlatne i tri bronzane medalje i ima dva srebra sa olimpijskih igara u Seulu i Barseloni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter