0
Košarka

FOTO: KSS

‘ORLOVI’ SE OKUPLJAJU U FINSKOJ: Košarkaši Srbije otputovali u Helsinki

Objavljeno: 23.11.20 u 15:50

Okupljanje košarkaša Srbije počelo je u ponedeljak 23. novembra u Helsinkiju, gde će biti baza našeg tima za predstojeći kvalifikacioni ‘prozor’.

Usled pandemije virusa Kovid-19, kvalifikacioni mečevi grupe E će se igrati u ‘balonu’, čiji će domaćin biti finski grad grad Espo, mesto gde je naša reprezentacija već igrala i savladala domaću Finsku u okviru kvalifikacija za Evrobasket 2022.

Delegacija KSS na čelu sa predsednikom Predragom Danilovićem, selektorom Igorom Kokoškovim i članovima stručnog štaba, doputovala je u ponedeljak u prestonicu Finske.

Do kraja dana pridružće im se devetorica igrača: Aleksa Avramović, Danilo Anđušić, Dejan Kravić, Stefan Pot, Dalibor Ilić, Marko Jeremić, Dragan Apić, Jovan Novak i Stefan Peno.

Dan kasnije, nakon derbija između Partizana i Crvene zvezde, put Finske će krenuti još petorica reprezentativaca: Boriša Simanić, Marko Simonović, Aleksa Radanov, Rade Zagorac i Nemanja Dangubić.

Reprezentacija Srbije će u novembarskom kvalifikacionom prozoru odigrati dva meča.

Prvi protivnik ‘Orlova’ biće reprezentacija Švajcarske u subotu 28. novembra. od 15.30 sati. Drugi meč naš nacionalni tim će odigrati u ponedeljak 30.11. od 18.00 časova protiv Finske.

Do sada, Srbija je u kvalifikacijama za Evrobasket 2022. odigrala dve utakmice.

U Espou, naš tim je savladao Finsku sa 80:58, dok je u drugom kolu Gruzija u Beogradu odnela pobedu rezultatom 94:90.

 

 

FOTO: KSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter